A csúfos vereség után a Bayern megvált Ancelottitól

FC Bayern auf dem Oktoberfest 2017 bayerisch Fussballspieler Celebrities Fussball Football Alkohol Profi Theresienwiese traditioneller Wiesnbesuch SP Kaefer Wiesnschaenke Bier Soccer Brauchtum FOOTBALL Saison 17 Wiesn Sport Sports Profifussballer Bayern V
Carlo ANCELOTTI (Trainer FCB)und Ehefrau Mariann Barrena McClay mit einer Mass Bier,Masskrug. Fussball FC Bayern Munich, traditioneller Oktoberfestbesuch in der Kaefer Schenke, am 23.09.2017 in Muenchen/ Deutschland. | Verwendung weltweit
Vágólapra másolva!
Menesztette a korábban három Bajnokok Ligája-trófeát is begyűjtő Carlo Ancelotti vezetőedzőt a Bayern München labdarúgóklub - értesült a német sajtó, amely szerint utódja Willy Sagnol lesz.

Szerdán este a Bayern München 3-0-ra kikapott a Paris Saint-Germaintől Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ezt pedig a klubvezetők érthetően nem nézték jó szemmel. A müncheni klub vezetősége csütörtök délután válságértekezletet tartott, és leváltotta az 58 éves trénert a posztjáról.

Carlo Ancelotti a PSG ellen ült utoljára a Bayern München kispadján Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Kneffel

Ancelotti távozásáról már korábban is cikkezett a német sportsajtó, mert a Bayern a nyári felkészülési mérkőzéseken sem volt olyan eredményes, mint korábba.

Az AC Milan edzőjeként kétszer, míg a Real Madrid trénereként egyszer hódította Bajnokok Ligája-trófeát.

Münchenben nem titkoltan azért nevezték ki, hogy újra visszavezesse a klubot Európa csúcsúra.

Az 58 éves edző 2016-ban vette át a Bayern München irányítását. Egy bajnoki címet és két Német Szuperkupát nyert. Ancelotti a Paris Saint-Germain elleni ült 60. alkalommal a müncheni klub kispadján. 43 győzelmet, 9 vereséget és 8 döntetlent ért el a Bayern edzőjeként.

Carlo Ancelotti visszatérhet korábbi sikerei helyszínére Forrás: AFP/Franck Fife

Ancelotti pótlásáról egyelőre nem született döntés, de

minden bizonnyal a klub egykori játékosa, Willy Sagnol veheti át ideiglenesen a csapat vezetését.

A 40 éves Willy Sagnol játékosként 2000 és 2009 között erősítette a Bayernt, amellyel egyszer BL-t nyert, a francia válogatottban pedig 58 alkalommal szerepelt. Edzőként egy ideig hazája U21-es válogatottját irányította, majd a Girondins Bordeaux vezetőedzőjeként tevékenykedett, idén nyártól pedig Ancelotti munkáját segítette Münchenben.

Karl-Heinz Rummenigge (balra), Uli Hoeness és Carlo Ancelotti a müncheni Oktoberfesten Forrás: AFP/2017 Getty Images/Alexandra Beier

A szerdai párizsi meccs pedig egyértelművé tette, hogy következtetéseket kell levonnunk a vereségből. Szeretnénk köszönetet mondani és sajnáljuk, hogy így alakult.

Carlo a barátom marad, de a szakmai döntést meg kellett hoznunk.

A csapattól most egy olyan pozitív fejlődést és teljesítményt várok, mellyekkel elérhetjük a kitűzött célokat" - nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság vezérigazgatója az edzőváltást követően.

A Bayern München hat fordulót követően a harmadik helyen áll a Bundesligában, három ponttal lemaradva az éllovas Borussia Dortmund mögött.

A müncheniek vasárnap Berlinben lépnek pályára a Dárdai Pál vezette Hertha BSC otthonában.