Megműtötték Gera Zoltánt

Gera Zoltán Bajnokok Ligája FTC ferencvárosi fradi albán Partizani
Budapest, 2016. július 20. A ferencvárosi Gera Zoltán büntetőrúgása a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában az albán Partizani ellen játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2016. július 16-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Megműtötték a Ferencváros labdarúgója, Gera Zoltán combját, a visszatérését jövő év elejére valószínűsítik.

Az FTC honlapjának szerdai beszámolója szerint az operációt a világhírű finn Sakari Orava és Lasse Lempainen végezte a finnországi Turkuban. Előbbi orvos korábban többek között Ousmane Dembélé, David Beckham, Marco Van Basten, Didier Deschamps és Josep Guardiola gyógyulásában is segített.

"Zolinak egy komplex combhajlító-izom sérülése volt, ami nem reagált jól a konzervatív kezelésre. Több MR-felvétel, valamint másodvélemény kikérése után döntöttünk úgy, hogy műtéti megoldásra van szükség" - mondta Pánics Gergely, a Ferencváros csapatorvosa.

Amikor még jól működött az a combizom Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Hozzátette, a rehabilitáció körülbelül négy hónapot fog igénybe venni, így a 97-szeres válogatott Gera visszatérése a jövő év elejére valószínűsíthető.

"Ez egy bonyolult sérülés, Magyarországon ritkán operálják, ezért olyan helyre vittük, ahol nagyobb tapasztalatuk van az orvosoknak ezen a téren. Hétfőn utaztunk ki, kedden volt a műtét, szerdán pedig már jöttünk is haza" - mesélte Pánics.

Gera Zoltán legutóbb július 30-án lépett pályára az FTC színeiben. A tapasztalt középpályás a Mezőkövesd elleni mérkőzés elején megsérült, és a 17. percben le kellett cserélni, ezt követően egyszer már megműtötték.