Ronaldo: Minden meccsen bizonyítanom kell, hogy ki is vagyok

Ronaldo
Real Madrid's forward from Portugal Cristiano Ronaldo celebrates scoring with his teammates during the UEFA Champions League Group H football match BVB Borussia Dortmund v Real Madrid in Dortmund, western Germany on September 26, 2017. / AFP PHOTO / Patrik STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A Real Madrid idegenben 3–1-re legyőzte a Dortmundot a Bajnokok Ligája H csoportjának második fordulójában. Cristiano Ronaldo megint kettőt lőtt, és már 109 gólja van a sorozatban, de szerinte még mindig bizonyítania kell az embereknek. A Tottenham Harry Kane mesterhármasával nyert, és tartja a lépést a Reallal.

Ronaldo ezzel a duplával már 25 gólnál tart 20 meccsen német csapatok ellen (1,19-es gólátlag). A Bayern Münchennek kilencet, a Schalkénak hetet, a Dortmundnak hatot, a Wolfsburgnak hármat lőtt. Ha csak a németországi meccseket nézzük, tíz meccsen tizenkét gól a mérlege.

– nyilatkozta Ronaldo, aki a legutóbbi hét lövéséből hat gólt szerzett a BL-ben. – Meglep, hogy az emberek miket gondolnak rólam. De a számok magukért beszélnek.”

Ronaldónak ez volt a 400. meccse a Realban (és a 411. gólja), a klub 115 éves történetében csak 22-en vannak, akik átlépték a négyszázas határt.

A külföldi játékosok közül már csak Roberto Carlos (527) és Marcelo (416) előzi meg a portugált.

Tökéletes meccset játszott a Real

A Real korábban még soha nem tudta legyőzni a Dortmundot idegenben, hat meccsen három döntetlen és három vereség volt a mérlege. „Tökéletes meccs volt – kezdte az értékelést Zinédine Zidane. – Nagyszerűen játszottunk az első perctől kezdve az utolsóig. Volt néhány nehéz pillanatunk a második félidőben, de összességében jobbak voltunk.”

Ronaldo nem játszott különösebben jól, de így is lőtt kettőt Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Hat forduló után a dortmundiak 19 rúgott góllal vezetik a német bajnokságot, de a Realnak szinte felkínálták magukat.

„Rosszul védekeztünk, mindig késésben voltunk” – nyilatkozott önkritikusan Peter Bosz, akit nyáron ötmillió euróért vásároltak ki az ajaxos szerződéséből (Bundesliga-csapat ennyit még nem fizetett edzőért soha).

Talán máshogy alakult volna a meccs, ha a 14. percben tizenegyest kap a Dortmund Sergio Ramos kezezése miatt. „Mindenki láthatja, hogy mi történt” – mondta Bosz, aki azonban nem hibáztatja a bírót.

„Minden nagyon gyorsan történt. Igaz, ami igaz, hozzá értem kézzel a labdához, de Keylor [Navas] ütötte rám – mesélte a történteket Ramos. – Nem kerestem a kezemmel a labdát, akaratlan mozdulat volt, a bíró jól döntött, hogy nem fújt tizenegyest.”

Most akkor tizenegyes volt vagy nem?

„Ha az ő testéről pattant a kezére a labda, akkor nem tizenegyes, mert nem beszélhetünk szándékosságról. Ha viszont Navasról pattant oda, akkor az” – mondta meccs közben Iturralde González, volt játékvezető.

„Kéz volt, de nem szándékos – állítja a Radio Marca játékvezető-elemzője, Andujar Oliver. – A labda előbb Ramos lábát érte, csak utána a kezét. Kuipers jól döntött, hogy nem adott tizenegyest.” A perdöntő felvételen viszont látszik, hogy Navas ütötte Ramos kezére a labdát.

Ramos szerint a bíró jól döntött, hogy nem fújt tizenegyest Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Marvin Ibo Güngör

Trolloknak áll a világ

A Real a hivatalos Twitter-csatornáján tett közzé egy képet, amin Marco Asensio és Isco pózol a repülőn ülve. „Úton Dortmundba” – írták a kép mellé. A Mönchengladbach közösségi oldalának szerkesztői vicces kedvükben voltak, és retweetelték a posztot.

– utaltak arra, hogy a 'gladbach egy hatost kapott a Dortmundtól a Bundesliga előző fordulójában.

Gary Lineker a Barcelonának szúrt oda, miután a Liverpool Coutinho góljával egyenlített a Szpartak Moszkva ellen.

– célzott szarkasztikusan arra, hogy a Barca legalább négy-öt alkalommal próbálkozott a Liverpoolnál. Az angolok 1–1-es döntetlent játszottak a Szpartak Moszkvával, de ami ennél is bosszantóbb, hogy

az elmúlt hat meccsen 121-szer lőtt kapura a csapat, de csak hat gólt szerzett.

A csoport másik meccsén a Sevilla 3–0-ra verte a Maribort.

Coutinho egyenlített a Szpartak Moszkva ellen Forrás: Sputnik/Vladimir Pesnya

Ronaldo új kihívója

A Tottenham Harry Kane mesterhármasával 3–0-ra verte idegenben a Sallai Rolanddal felálló APOEL-t. Az angol csatárnak ez volt a 30. meccse és a 34. gólja 2017-ben. „Büszke vagyok a mai teljesítményemre, és persze a csapatéra is.

Kane legutóbb 2014. augusztus 21-én járt Cipruson, amikor a Tottenham 2–1-re győzött az AEL Limaszol ellen az Európa Liga selejtezőjében. Kane akkor is betalált, az volt a hatodik gólja a Tottenhamben.

Az APOEL-nek lőtt utolsó pedig már a száznyolcadik.

A szándék a fontos

A Napoli (vs Feyenoord 3–0) első gólját szerző Lorenzo Insigne a SPAL ellen 3–2-re megnyert bajnokin térdsérülést szenvedett Arkadiusz Miliknek ajánlotta a gólját, de hiba csúszott a tervbe. Insigne szeretett volna üzenni a lengyel csatárnak,

de a kispadról felpattanó csapattársa először Zielinszki mezét dobta oda neki.

A bakit persze korrigálták, de az internet elől nincs menekvés, a mémgyárosok azonnal munkához láttak, és megint nagyot alkottak:

A forduló legröhejesebb gólja

A G csoportban rendezett Monaco–Porto (0–3) meccs harmadik gólja akár egy Benny Hill Show-ba is beleillene.

Eredmények

Bajnokok Ligája-csoportkör, 2. forduló:
APOEL – Tottenham 0–3 (0–1)
Besiktas – Leipzig 2–0 (1–0)
Dortmund – Real Madrid 1–3 (0–1)
Manchester City – Sahtar Donyeck 2–0 (0–0)
Monaco – Porto 0–3 (0–1)
Napoli – Feyenoord 3–1 (1–0)
Sevilla – Maribor 3–0 (2–0)
Szpartak Moszkva – Liverpool 1–1 (1–1)