Sallói okos gólja kupagyőzelmet ért a Kansasnek

New York Red Bulls v Sporting Kansas City: Final - 2017 U.S. Open Cup GettyImageRank2 SPORT Soccer Major League Soccer
KANSAS CITY, KS - SEPTEMBER 20: Daniel Salloi #30 and Ilie Sanchez #6 of Sporting Kansas City celebrate as Sporting defeats the New York Red Bulls 2-1 to win the 2017 U.S Open Cup Final at Children's Mercy Park on September 20, 2017 in Kansas City, Kansas. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Sallói Dánielt foglalkoztató Sporting Kansas City a US Open döntőjében 2-1-re legyőzte a New York Red Bulls csapatát, így 2002, 2012 és 2015 után ismét felért a csúcsra.

A Sporting Kansas City csapatának megadatott, hogy otthon, a CM Parkban játszhasson a Lamar Hunt US Open Cup döntőjében, egy olyan sorozatban, aminek a specialistájává váltak az elmúlt években. Ezúttal a New York Red Bull volt az ellenfele Vermes Péter csapatának. A "hazaiknak" Latif Blessing szerezte meg a vezetést a 25. percben egy szép fejessel, azoban 18 perccel később már el kellett hagynia a pályát egy sérülés miatt.

Ez viszont nagy lehetőséget hozott Sallói Dánielnek, ő állt be ugyanis a ghánai csatár helyére.

Nem telt el sok idő, hogy igazolja Peter Vermes döntését, a 66. percben egy kiugratást nagyon okosan pöckölt el kimozduló Meara kapus mellett, ezzel már kétgólós volt a Sporting KC előnye.

A 91. percben Bradley Wright-Phillips még tudott szépíteni, de többre már nem futotta a new yorkiaktól, ez pedig azt jelenti, hogy Sallói Dániel győztes góljával megnyerte a US Opent a Sporting Kansas City.

Sporting Kansas City - New York Red Bulls 2-1 (1-0)

Gól: Blessing (25.), Sallói (66.), illetve B. Wright-Phillips (91.)