Otthonában verték meg maszkos támadók a Dinamo Zagreb elnökét

Hansa Rostock vs Hertha BSC soccer
Hooligans burning a Hertha fan's scarf during the DFB Cup match pitting Hansa Rostock vs Hertha BSC at the Ostsee Stadium in Rostock, Germany, 14 August 2017. The game was interrupted at minute 76 due to riots amongst spectators. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: The DFB prohibits the utilisation and publication of sequential pictures on the internet and other online media during the match (including half-time). ATTENTION: BLOCKING PERIOD! The DFB permits the further utilisation and publication of the pictures for mobile services (especially MMS) and for DVB-H and DMB only after the end of the match.) Photo: Axel Heimken/dpa
Vágólapra másolva!
Két maszkos betolakodó támadta meg otthonában a Dinamo Zagreb labdarúgócsapának vezetőedzőjét, Mario Cvitanovicot, akinek a verekedés során eltört az egyik karja.

A horvát klub csütörtöki közleménye szerint a zágrábi együttest július óta irányító, 42 éves korábbi válogatott játékost szerda este verték meg.

Mario Cvitanovic:

"Ez az eset a klubunkat ért, egyesek által legalizált, levezényelt erőszakos támadások közül csak a legutóbbi" - áll a Dinamo tájékoztatójában.

Davor Bozinovic horvát belügyminiszter úgy nyilatkozott, a rendőrség "intenzíven dolgozik" a tettesek kézre kerítésén.

Augusztusban a klub korábbi igazgatója és jelenlegi tanácsadója, Zdravko Mamic sérült meg egy lövöldözésben Bosznia-Hercegovinában.

A horvát futballban egyébként is viszonylag gyakoriak a szurkolók által kifejezetten a klubok vezetését célzó támadások: az igen harcias ultracsoportok rendszerint a gazdálkodás visszásságait kérik számon a klubvezetőkön, így például a jó pénzért top ligás csapatokhoz eladott fiatal tehetségek után befolyó pénzek furcsa eltűnését.

A Dinamo is szót kért az ügyben:

A mostani esetnek azonban "sportszakmai" háttere is lehet. A szurkolók vélhetően nehezen emésztik meg, hogy a csapat az előző bajnokságban sorozatban tizenegy siker után lemaradt az aranyéremről, majd az Európa Ligából is kiesett, miután az albán Skenderbeu idegenben lőtt góllal lépett túl rajtuk (1-1 Zágrábban, 0-0 a visszavágón).