Tévez szerint 50 év múlva sem lesz sehol a kínai foci

Carlos Tévez, Sanghaj Senhua, foci
Argentine football player Carlos Tevez of China's Shanghai Greenland Shenhua F.C. reacts after missing a goal against Australia's Brisbane Roar F.C. in a qualifying match during the 2017 AFC Champions League in Shanghai, China, 8 February 2017. Carlos Tevez's debut for big-spending Chinese Super League side Shanghai Shenhua did not go as planned. In fact, it was the exact opposite as they were unceremoniously dumped out of the Asian Champions League play-off by Brisbane Road. Tevez, who moved to China from Boca Juniors for a reported Ł615,000-a-week and became the world's highest-paid player , couldn't help his new team-mates as they went down 2-0 in one of the biggest shocks the AFC has seen.
Vágólapra másolva!
A Sanghaj Shenhua támadója, egyben a világ legjobban fizetett játékosa szerint 50 év is kevés lenne, hogy a kínai foci felzárkózzon a világ élvonalába.

Az argentin Carlos Tévez nem a legszimpatikusabb módon oda piszkított, ahonnan enni kap, méghozzá nem is keveset. Tévez lassan egy éve igazolt Kínába a Boca Juniors csapatától, az élményeiről a francia televíziónak adott interjút.

Carlos Tévez nem felhőtlenül boldog Kínában Forrás: Imaginechina/Stringer - Imaginechina/Stringer

Tévez a világ legjobban fizetett játékosa, a hírek szerint heti 750 ezer dollár körül keres. A 33 éves játékos, aki korábban szerepelt a Juventusban és a két manchesteri csapatban, 13 meccset vállalt eddig Sanghajban, ezeken három gólt szerzett.

„Dél-Amerikában vagy Európában gyerekként tanul meg mindenki focizni, Kínában ez másképp van. Itt teljesen más minden, a játékosok nem olyan képzettek technikailag és a szurkolók is másképp állnak a csapatokhoz. Szerintem ötven év sem lesz elég, hogy Európa vagy Dél-Amerika szintjére emelkedjen a kínai foci" – mondta Tévez.

A sanghaji csapat mindössze 12. a bajnokságban, Gus Poyetet a kínai Vu Jingui váltotta a vezetőedzői poszton, de egyelőre nem számíthat Tévezre, aki fizikálisan nincs rendben.