Vágólapra másolva!
Az UEFA döntésének értelmében a 2019-es női Bajnokok Ligája döntőjét Budapesten, a Groupama Arénában rendezik meg. A férfi BL döntője 2019-ben az Atlético Madrid új stadionjában lesz.

Csányi Sándor szerint a nemzetközi szövetség elismeri és támogatja a női labdarúgás fejlesztéséért tett erőfeszítéseinket

– nyilatkozta az mlsz.hu-nak a döntés helyszínén, Genfben Csányi Sándor MLSZ-elnök. – Az év legnagyobb női összecsapását rendezzük meg 2019-ben a Groupama Arénában – leszámítva persze a magyar válogatott számomra oly fontos összecsapásait. A BL-döntő segítségével idehaza híveket szerzünk a női futballnak, külföldön pedig újabb rajongókat a magyar főváros számára” – fogalmazott az UEFA végrehajtó bizottságának magyar tagja.

A Groupama Aréna ad otthont a 2019-es női BL-döntőnek Forrás: mlsz.hu

Budapest korábban már több jelentős nemzetközi eseménynek otthont adott. 2012-ben 208 ország mintegy 1200 küldöttje tanácskozott a fővárosban a 62. FIFA-kongresszuson, 2014-ben mi rendezhettük az U19-es férfi Európa-bajnokságot, 2016 májusában pedig az UEFA 40. Kongresszusát hozta a nemzetközi szervezet Budapestre. – Az elmúlt években UEFA és FIFA kongresszust is rendeztünk, volt itt U19-es Eb, és készülünk az eddigi legnagyobb hazai vonatkozású futballesemény, a 2020-as Eb négy mérkőzésére is. Az UEFA döntése nemcsak a javuló infrastrukturális helyzetünket igazolta vissza ezzel a határozatával, hanem a női labdarúgás fejlesztéséért tett erőfeszítéseinket is elismerte, támogatta.

Az UEFA végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy a férfi BL döntőjét 2019-ben az Atlético Madrid új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban rendezik. A spanyol főváros már 1957-ben, 1969-ben, 1980-ban és 2010-ben is otthont adhatott a BEK, illetve a BL fináléjának, de mind a négy esetben a Real Madrid otthonában, a Santiago Bernabéuban játszották a találkozót.

Az Európa Liga fináléja két év múlva a bakui Olimpiai Stadionban, az európai Szuperkupa-meccs pedig Isztambulban, a Besiktas csapatának otthont adó Vodafone Park Stadionban lesz.
Jövőre Kijevben lesz a BL-döntő, míg az EL-finálénak Lyon ad otthont.