A síró harmadik nem nyugszik bele a FIFA döntésébe

fbl Horizontal
Senegal's Moussa Wague (R) vies for the ball with Burkina Faso's Bayalalyrille Barros (L) during the World Cup 2018 Africa qualifying football match between Senegal and burkina Faso at the Stadium Leopold Sedar Senghor in Dakar on September 2, 2017. / AFP PHOTO / SEYLLOU
Vágólapra másolva!
A Burkina Fasó-i labdarúgó-szövetség a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, miután a sportág nemzetközi szövetsége (FIFA) a Dél-Afrikai Köztársaság - Szenegál világbajnoki selejtezőmérkőzés újrajátszását rendelte el.

A Burkina Fasó-i szövetség leszögezte: nem fogadja el a FIFA-vizsgálat eredményét, amely szerint a találkozó játékvezetője, az időközben örökös eltiltással sújtott ghánai Joseph Lamptey korrupt lett volna, és a találkozóval összefüggő fogadási csalásban volt érintett. Az afrikaiak álláspontja szerint a FIFA-határozat "hatalommal való visszaélés".

Burkina Faso (balra a csapat játékosa, Moussa Wague) nem fog belenyugodni, hogy Szenegál meglépjen tőlük Forrás: AFP/Seyllou

A tavaly novemberi vb-selejtezőn a házigazda dél-afrikaiak 2-1-re nyertek, az összecsapáson - tévesen - a bíró tizenegyest ítélt meg a hazaiak javára, noha a szenegáliak hátvédje, Kalidou Koulibaly nem ért kézzel a labdához, az a térdéről pattant a földre a tizenhatoson belül.

Az eredeti eredmény lenullázásával a Dél-Afrikai Köztársaságnak mindössze egy pontja van, Szenegálnak maradt az öt. Utóbbi azonban az újrajátszással esélyt kapott, hogy nyolc pontja legyen, így meglépjen riválisaitól. A kvartett másik két tagja, Burkina Faso és a Zöld-foki-szigetek egyformán hat pontot gyűjtött négy találkozón.

Az afrikai selejtezőcsoportokból az első helyezettek jutnak ki a jövő évi oroszországi vb-re.