Vágólapra másolva!
Egymás ellen léptek pályára az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban légióskodó magyarok az MLS legutóbbi fordulójában. Nikolics Nemanja góllal vette ki a részét a Chichago Fire 3-0-s győzelméből a Stieber Zoltánt is foglalkoztató DC United ellen, Németh Krisztián pedig visszatért egykori sikerei színhelyére, ám korai és a meccs szempontjából sorsdöntő kiállítása miatt keserű emlék marad számára a kansasi visszatérés.

Chicago Fire - DC United

Nemanja Nikolics a hazaiak kezdőcsapatában, Stieber Zoltán csak a vendégek kispadján kapott helyet a találkozón, melyet némi meglepetésre a Keleti Konferenciában sereghajtó DC United kezdett jobban, nem tudott élni azonban a mérkőzés elején adódó lehetőségeivel. Sajnos Nikolics sem, a magyar támadó ugyanis két ziccert is elhibázott a meccs korai szakaszában, a

vezetés azonban összejött a Chicagónak, méghozzá egy komikus öngólnak köszönhetően.

A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, több találat azonban nem esett az első játékrészben.

A második félidő 62. percében aztán megduplázta előnyét a Fire, Alvarez remekbeszabott beadását Vincent bólintotta a kapuba.

A 90. minutumban büntetőhöz jutottak a hazaiak,

az ítéletvégrehajtó szerepét pedig Nikolics vállalta magára, aki védhetetlenül bombázott a kapu jobb oldalába.

A magyar támadó 18. gólját szerezte a szezonban, és egy találatra megközelítette a góllövőlistán éllovas David Villát. Ami viszont ennél is fontosabb, ezzel beállította Ante Razov klubrekordját: egy szezonban ugyanis 18 gól volt a a csúcs Chicagóban, így a következő Nico-találat már egyeduralkodóvá teheti.

Stieber Zoltán a 78. percben lépett pályára.

Sporting Kansas - New England Revolution

Hazai oldalon a térdsérüléssel bajlódó Sallói Dánielt nem nevezték a találkozóra, Németh Krisztián viszont kezdő volt a vendégeknél, így a pályáról figyelhette, ahogy csapata már a negyedik percben vezetést szerez. Sajnos nem sokkal később,

a 12. percben Németh egy ártatlannak tűnő bedobás közben lekönyökölte ellenfelét, amiért villant a piros,

így rendkívül nehéz helyzetbe hozta csapatát.

A New England érezhetően meg is zavarodott, hiszen a piros lap után nem sokkal egalizált a Kansas, a félidő előtt pedig már a hazaiaknál volt az előny. Az 57. percben aztán végleg eldőlt a találkozó, Diego Rubio ugyanis megszerezte saját maga második, csapata harmadik találatát.

MLS,

Chicago Fire - DC United 3-0 (1-0)

Sporting Kansas - New England Revolution 3-1 (2-1)