Vágólapra másolva!
A Dárdai Pál irányította Hertha BSC a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim otthonába látogat a német Bundesliga negyedik fordulójában vasárnap 13.30-kor, a támadó azonban lágyéksérülése miatt vélhetően kihagyni kényszerül a találkozót.

Pedig a hoffenheimiek rajtja több mint biztató, az első játéknapon a Werdert fektették két vállra, majd értékes pontot szereztek a Leverkusen otthonában, míg

az előző fordulóban hatalmas meglepetésre 2-0-ra verték a címvédő Bayern Münchent.

Hogy ne legyen minden annyira tökéletes, arról a hétközi Európa-liga mérkőzésen a Braga "gondoskodott", a portugálok nem várt sikert arattak a Rhein-Neckar Arénában.

Dárdai Herthája rapszodikus rajtot vett;

a Stuttgart elleni magabiztos sikert egy dortmundi vereség és egy hazai döntelten követett a Werderrel szemben.

A berliniek szintén érdekeltek voltak a csütörtöki El-nyitányon, az Athletic Bilbao látogatott az Olimpiai Stadionba, gól azonban nem született a találkozón.

Dárdai elért egy olyan szintre, ahonnan nehezebb a következő lépcsőfok megmászása Forrás: AFP/Odd Andersen

Ami a kereteket illeti, sajnos a hírek szerint

Szalai Ádám lágyéksérülése továbbra sem jött rendbe,

így rá nem számíthat Julian Nagelsmann edző, Bicakcic és Nordtveit ellenben felépült. Vendégoldalon több lesz a hiányzó, Selke, Klinsmann, Lazaro és Schieber is sérüléssel bajlódik.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy a Hoffenheim legutóbbi 37 otthoni meccséből 33 alkalommal veretlen maradt, míg a Hertha 11 idegenbeli bajnokijából 10-et (!) elveszített, akkor egyértelmű, hogy nem a vendégek a találkozó esélyesei.

Dárdai azonban sokszor előhúzott már valami váratlant a varázscilinderéből, így nem írnánk le teljesen a fővárosiakat.