Vágólapra másolva!
A türingiai derbin a kelet-német tartomány két legnagyobb városának csapata mérkőzött egymással szombaton délután, és a hazai Rot-Weiß Erfurt, valamint a vendég Carl-Zeiss Jena ultrái is becsülettel odatették magukat.

Mindkét csapat a német harmadik vonalban, azaz Bundesliga 3.-ban szerepel, ráadásul nem is valami fényesen. Annyira nem, hogy hét forduló után a Jena 5 ponttal az utolsó, 20. helyen áll, de az Erfurt sem lehet büszke a 6 ponttal elfoglalt 16. helyére.

A derbi viszont derbi. A tartományi főváros ultrái, az Erfordia Ultras a központban, a dóm lépcsőjén hangolt, és már ez is hidegrázós látvány, ahogy a vendégeket elkísérő Dark Blue Fans mintegy kétezer ultrájának felvonulása is.

A stadionban aztán volt koreográfia, hangpárbaj, fáklyák és görögtüzek. Senki nem sérült meg, sőt, szemmel láthatóan jól érezték magukat azok is, akik nem a két kanyar valamelyikében álltak.

A mérkőzést - szinte már mellékesen - az Erfurt nyerte 1-0-ra. Azt nem állítjuk, hogy a csalódott vendégszurkolók a mérkőzés után nem próbáltak meg összeugrani a rohamrendőrökkel, de kirívóan súlyos balhék nem voltak.