Nőnek lenni jó, főleg Dárdaiék meccsén

fbl Horizontal
Hertha Berlin's Hungarian head coach Pal Dardai reacts after the German first division football match between Hertha Berlin and Bayer 04 Leverkusen in Berlin, on May 20, 2017. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050 / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
Az európai élbajnokságok első női játékvezetője, Bibiana Steinhaus bemutatkozása alkalmából félárú jegyeket kínál női szurkolóinak a német Bundesligában szereplő Hertha BSC.

Dárdai Pál vezetőedző klubja ötszáz belépőt ad féláron a vasárnapi délutáni, Werder Bremen elleni hazai mérkőzésre.

- áll a Hertha BSC honlapján.

A német, az angol, a francia, az olasz és a spanyol élvonalban még soha nem vezetett meccset női bíró. A magyar NB I-ben erre már több mint tíz éve sor került, 2007 februárjában Gaál Gyöngyi fújt a Kaposvár-Vác találkozón.

Történelmi jelentőségű lesz Dárdaiék hétvégi bajnokija

Külön akcióval is készül a Hertha Bibiana Steinhaus színre lépése kapcsán.

A 38 éves Steinhaus éppen 2007 óta tevékenykedik a német Bundesliga másodosztályában, de közben női Bajnokok Ligája-döntőt és női olimpiai finálét is vezetett. A vasárnapi meccs felvezetéseként a berlini és a brémai vezetőedző is üdvözölte Steinhaus bemutatkozását.

"Nagyon jó teljesítményt nyújtott, amíg idáig eljutott, és a mérkőzésen csak ez a fontos, nem pedig az, hogy a bíró férfi vagy nő" - mondta Alexander Nouri.

A Hertha ötszáz belépőt ad féláron a nőknek a vasárnapi délutáni, Werder Bremen elleni hazai mérkőzésre Forrás: AFP/Tobias Schwarz

- fogalmazott Dárdai Pál.