Ha nincs ló, jó a szamár is – Lang nem érti a mellőzését

Mario Balotelli Lang Ádám Nice Dijon Ligue 1
Nice's Italian forward Mario Balotelli (L) vies with Dijon's defender Adam Lang (R) during the French L1 football match Nice (OGCN) vs Dijon (DFCO) on December 18, 2016 at the "Allianz Riviera" stadium in Nice, southeastern France. / AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
A Dijon labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Lang Ádám kölcsönben a Beitar Jerusalem csapatához szerződött, ám a magyar válogatott védő végül mégis maradt Franciaországban. Az Eb-t is megjárt futballista és a menedzsere a DIGI Sport híradójának beszélt a meghiúsult klubváltás lehetséges okairól.

"Egy ideig vártuk, hogy a Beitar elküldje a repülőjegyeket, hogy kiutazhassunk az orvosi vizsgálatra, de ez nem történt meg."

"A Dijon egy pillanatig sem akart Ádámtól megszabadulni, tehát nem arról volt szó, hogy őt mindenáron kölcsön- vagy eladnák. Ez egy lehetőség volt, több megkeresés is volt, amelyből a Beitaré igencsak vonzónak tűnt" - nyilatkozta Illés Zoltán menedzser a Sport 24-nek.

"Meg kellett nyugodni, de én kapkodva összevissza pakoltam, hogy akkor megyek, aztán itt maradtam, vártam, és

- mesélte Lang Ádám, aki örült volna, ha összejön a klubváltás.

"Valószínűleg sokkal több játéklehetőséget kaptam volna, meccsek lettek volna sorozatosan a lábamban, ami ezért fontos. Ebből nem lett semmi, de nem bánkódom" – ismerte el a 24 éves futballista.

Lang Ádám itt még Mario Balotellivel küzdött, ma már nem túl derülátó a dijoni jövőjével kapcsolatban Forrás: AFP/Valery Hache

Hozzátette, úgy érzi,

a Dijon talán csak kényszermegoldásként, csak a sérülések miatt vetette be őt, amolyan „ha nincs ló, jó a szamár is" megfontolásból.

"Nem értem, hogy ha sorozatosan olyan meccseket játszik a csapat, amikor veszélyben forog a kapu, és

– tette fel a költői kérdést a Győr és a Videoton korábbi játékosa.

A menedzsere erről csak ennyit mondott: "Ahogy mondani szokták, ez profi világ, itt az edző nem indokol - sem a pozitív, sem a negatív döntéseit, sohasem."

Lang Ádám pedig, mielőtt a távozásáról szőne terveket, megvárja, hogy mit hoz az új szezon - ki tudja, talán fordul a szerencséje.