Bale egy csellel két védőt bőrözött be

Bale
Wales' striker Gareth Bale looks on during the FIFA World Cup 2018 qualification international football match between Wales and Austria in Cardiff, south Wales, on September 2, 2017. / AFP PHOTO / GEOFF CADDICK
Vágólapra másolva!
Öt döntetlen után Wales 1-0-ra legyőzte Ausztriát az oroszországi vb-selejtező hetedik fordulójában. A válogatott sztárja, Gareth Bale ugyan gólt nem lőtt, de ígyis magára vonta mindenki figyelmét.

Bale-t rengeteg kritika éri Madridban, ahol február vége óta mindössze egy gólt lőtt, a spanyol bajnokság 2017/2018-as szezonjának első fordulójában, a Deportivo ellen. Igaz, sérülés miatt több mint egy hónapot ki kellett hagynia.

Joggal reménykedhetett, hogy a válogatottban visszanyeri formáját, ahol eddig hat meccsen négy gólt rúgott a vb-selejtezők alatt. Az osztrákok ellen ugyan nem jött össze a gól, de Bale így is magára vonta a figyelmet, például akkor,

amikor a szögletzászlónál egy csellel két védőt bőrözött be.

Majd, ahogy azt csapattársától, Cristiano Ronaldótól elleste,

megpróbált gólt ollózni, de hiába volt tökéletes a mozdulat, a kapus reflexszerűen belekapott a labdába.

Wales öt döntetlen után nyert ismét vb-selejtezőn, így továbbra is megvan az esélye, hogy odaérjen a második helyre és ott legyen Oroszországban.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Franciaország 3 2 1 0 6-3 3 6
GY
GY
V
2.
Ausztrália 3 2 1 0 3-4 -1 6
V
GY
GY
3.
Tunézia 3 1 1 1 1-1 0 4
D
V
GY
4.
Dánia 3 0 2 1 1-3 -2 1
D
V
V