Társoldalunk:

Nigéria kiütéssel nyerte az afrikai vb-rangadót

2017.09.01. 20:28

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság afrikai selejtezősorozatában igazi rangadót ígért Nigéria és Kamerun párharca, de a két csapat tett róla, hogy ez ne így legyen.

Európán kívül is zajlanak az oroszországi világbajnokság selejtezősorozatai. Afrikában már a második csoportkörben futnak versenyt a csapatok, a húsz még állva maradt egylet öt négy csapatos csoportban küzd az öt kiadó vb-helyért.

A B-csoportban rendezték a játékhét rangadóját, Nigéria fogadta Kamerunt. A bevezetőben már jeleztük, hogy a várt küzdelem elmaradt, Kamerun ugyanis nem képtelen volt felvenni a versenyt a korábbi és jelenlegi Premier League-sztárok által repített Sasokkal.

Nigéria mindkét félidőben szerzett két gólt, Odion Ighalo (ex-Watford, jelenleg Csangcsun Jataj), John Obi-Mikel (ex-Chelsea, jelenleg Tiencsin Teda), Victor Moses (Chelsea) és Kelechi Iheanacho (Leicester City) révén. 

Nigéria két meccs után hibátlan, Kamerunnak viszont csak egy pontja van, így elköszönhet a vb-részvételt jelentő első helytől.

Ahogy jó eséllyel az elmúlt három vb-n rendre ott vitézkedő Ghánának sem kell szállás után néznie Oroszországban, miután a Kongó elleni hazai 1-1 azt jelenti, hogy három meccs után csak két pontjuk van, miközben az E-csoportot vezető Ugandának 7, Egyiptomnak pedig 6 pont virít a neve mögött.