Vb-selejtezők: Messi és Suárez csatája nem hozott gólfesztivált

fbl TOPSHOTS Horizontal
Luis Suárez és Lionel Messi a mérkőzés előtt a Praguay, Argentína és Uruguay által pályázott 2030-as vb-rendezésért kampányolt
Vágólapra másolva!
A dél-amerikai vb-selejtezők 15. fordulójában gólnélküli döntetlennel zárult az Uruguay-Argentína mérkőzés. Igaz, három forduló még hátra van a selejtező sorozatból, de jelen állás szerint az előző világbajnokság döntősének pótselejtezőt kell majd játszania, ha ott akar lenni jövő nyáron Oroszországban.

Csütörtök éjszaka négy mérkőzést rendeztek a dél-amerikai vb-selejtező sorozatban. A zsinórban két Copa Amércián is diadalmaskodó Chile nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki 3-0-ra Paraguaytól, míg Peru 2-1-re legyőzte Bolíviát.

Neymar öleli a Barcelonába vágyódó Philippe Coutinhót Forrás: AGIF/RIMOLI/Rimoli

A világbajnoki szereplésüket már korábban bebiztosító brazilok nehezen, de behúzták az Ecuador elleni meccset. A Selecao gólnélküli első félidőt követően a Barcelonába igazoló Paulinho és

a rejtélyes hátsérülése miatt eddig minden liverpooli bajnoki mérkőzést kihagyó Philippe Coutinho góljaival nyerte meg a mérkőzést.

Ha már a gólokról van szó, akkor igazi csemegének ígérkezett a Montevideóban rendezett Uruguay-Argentína összecsapás. Hazai oldalon pályán volt Luis Suárez és Edinson Cavani, míg az Albicelestes kezdőjében olyan nevek vonultak fel, mint Lionel Messi, Mauro Icard, Paulo Dybala, vagy Ángel Di Maria.

Luis Suárez és Lionel Messi a mérkőzés előtt a Praguay, Argentína és Uruguay által pályázott 2030-as vb-rendezésért kampányolt Forrás: AFP/Pablo Porciuncula Brune

Ennek ellenére a kilencven perc nem hozott egy gólt sem, bár Messiék többet birtokolták a labdát és a helyzetek alapján közelebb álltak a győzelemhez.

Az argentin válogatott 15 lejátszott mérkőzést követően a dél-amerikai csoport ötödik helyén áll,

ami nem jelent egyenes ágon való kijutást az oroszországi világbajnokságra.

A sorozatból még három forduló van hátra. A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

vb-selejtezők, 15. forduló, Dél-Amerika
Chile-Paraguay 0-3
Uruguay-Argentína 0-0
Brazília-Ecuador 2-0
Peru-Bolívia 2-1

Az állás: 1. Brazília 36 pont, 2. Kolumbia 25, 3. Uruguay 24, 4. Chile 23, 5. Argentína 23