Történelmi vereséget szenvedtek a hollandok

francia válogatott
France's midfielder Thomas Lemar (2nd-R) celebrates after scoring a goal with his teammates during the 2018 FIFA World Cup qualifying football match France vs Netherlands at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on August 31, 2017. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
A francia válogatott hazai pályán nagyon simán, 4-0-ra verte Hollandiát a 2018-as világbajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában.

A franciák góljait Griezmann, Lemar (2) és Mbappé szerezte. Mivel a svédek 3-2-re kikaptak a bolgároktól, Didier Deschamps válogatottja az élre ugrott az A csoportban.

A hollandoknak ez volt a legnagyobb vereségük tétmeccsen.

A helyzetük még mindig nem reménytelen, jelenleg három ponttal vannak lemaradva a pótselejtezőt érő második helytől, de Dick Advocaat csapatának teljesítménye így is kiábrándító.

Ha Hollandia a 2018-as világbajnokság selejtezőjében is elvérzik, 1984 óta először maradna távol sorozatban két nagy tornától.

Az esélyesek közül a belgák, a portugálok és a svájciak is simán nyertek. A játéknap meglepetése a ciprusi-bosnyák meccs volt, amelynek félidejében még két góllal vezettek a vendégek, a vége mégis hazai győzelem lett.

Cristiano Ronaldo mesterhármast rúgott, ezzel már 14 gólos a selejtezősorozatban, így beállította Predrag Mijatovic rekordját, aki az 1998-as vb-selejtezőkben lőtt ugyanennyit.

A csoport állása pedig így néz ki hét forduló után: Svájc és Portugália a jelek szerint majd október 10-én Lisszabonban dönti el az első hely sorsát.

Eredmények:

Belgium-Gibraltár 9-0
Bulgária-Svédország 3-2
Ciprus-Bosznia-Hercegovina 3-2
Franciaország-Hollandia 4-0
Görögország-Észtország 0-0
Magyarország-Lettország 3-1
Luxemburg-Fehéroroszország 1-0
Portugália-Feröer-szigetek 5-1
Svájc-Andorra 3-0