Társoldalunk:

A Pool mindenben megegyezett az Arsenallal, válogatott szélső érkezik

2017.08.30. 19:40

A SkySports értesülése szerint az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool mindenben megegyezett az Arsenallal Alex Oxlade-Chamberlain átigazolásáról. A Mersey-parti gárda 35 millió fontot fizet az Ágyúsok angol válogatott szélsőjéért.

Ahogy azt korábban jeleztük, Arsene Wenger már rábólintott a Chelsea 35 millió fontos ajánlatára, de Alex Oxlade-Chamberlain nem akart a londoni kékek játékosa lenni, ugyanis Antonio Conte vezetőedző szárnyvédőként számolt vele. 

Alex Oxlade-Chamberlain nem akart hosszabbítani az ArsenallalForrás: DPPI/Matt West

Oxlade-Chamberlain 2011 nyarán a Southamptontól érkezett az Arsenalhoz. Hét év alatt 198 mérkőzésen lépett pályára az észak-londoni csapatban, 20 gólt szerzett és 32 gólpasszt osztott ki ez idő alatt.

A 27-szeres angol válogatott játékos kontraktusa jövő nyáron járt volna le. Az Arsenal a napokban tett egy heti 180 ezer fontos hosszabbítási ajánlatot, amit Oxlade-Chamberlain gondolkodás nélkül visszautasított.

Távozik az Arsenal angol válogatott focistája

Kieran Gibbs Gera Zoltán korábbi klubjához igazolt.

A Liverpool 35 millió fontot fizet az Arsenalnak, de az összeg különféle bónuszok miatt akár 40 millióra is felemelkedhet. Az angol válogatott edzőtáborában tartózkodó Oxlade-Chamberlain szerda este orvosi vizsgálaton vesz részt a Liverpoolnál, hat évre kötelezi el magát Jürgen Klopp csapatához.