Társoldalunk:

Pompás gólokkal kezdődött a vb-selejtezők hete

2017.08.29. 23:01

Az Egyesült Arab Emírségek–Szaúd-Arábia találkozóval vette kezdetét a vb-selejtezők újabb köre. Az ázsiai zónában játszott mérkőzést a hazaiak nyerték, méghozzá nem is akármilyen gólokkal.

Az ázsiai zóna B csoportjának második helyén, viszonylag kényelmes pozícióban tanyázó szaúdiak a 20. percben Navaf el-Abid büntetőjével szereztek vezetést, de a hazaiak egy perccel később Ali Mabhut parádés góljával egyenlítettek.

A 60. percben pedig már vezetett az Emírségek csapata, miután Ahmed Halil labdát szerzett a vendégek térfelének közepén, majd 25 méterről irgalmatlanul a kapuba bombázott.

A hazaiak a meccs végén tíz emberre fogyatkozták, de így is megőrizték az előnyüket. A győzelemmel pedig még maradt egy halvány esélyük, hogy továbbjussanak a csoportból, és versenyben maradjanak a oroszországi vb-szereplés kiharcolásáért.

Eredmény:
Ázsiai zóna, 3. selejtezőkör,
B-csoport, 9. forduló:
Arab Emírségek–Szaúd-Arábia 2–1 (Mabhut 21., Halil 60., ill. el-Abid 20. – 11-esből)

A csoport állása:
1. Japán 17 pont (8 mérkőzés), 2. Szaúd-Arábia 16, 3. Ausztrália 16 (8  mérkőzés), 4. Arab Emírségek 13, 5. Irak 5 (8 mérkőzés), 6. Thaiföld 2 (8 mérkőzés)

A csoport első két helyezettje kijut a vb-re, a harmadik pótselejtezőt játszik az A csoport harmadikjával és a párharc győztese 2017 novemberében interkontinentális pótselejtezőt vív a CONCACAF-zóna 4. helyezettjével.