Társoldalunk:

A fél NB I fizethet az MLSZ-nek a hetedik forduló után

2017.08.29. 21:49

Az Újpest, a Haladás és a Honvéd 200-200, a Videoton és a Diósgyőr 100-100 ezer forintos büntetést kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától.

A FEB a Balmazújváros-Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mint visszaesőt, a Haladás-Puskás Akadémia találkozóval összefüggésben a Haladást, valamint a Honvéd-DVSC mérkőzésen történtek miatt a Honvédot mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért marasztalta el. A Haladás büntetése annak is szól, hogy az ellenfél egyik játékosát a nézőtérről lelocsolták. 

A színes füst, az a bajForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A fegyelmi testület a Videoton-FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Videotont rendezéssel összefüggő szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért, a Diósgyőr-Mezőkövesd mérkőzéssel kapcsolatban pedig a Diósgyőrt mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért kötelezte bírság befizetésére.

Horváth Ferencnek, a Balmazújváros vezetőedzőjének 50 ezer forintot kell fizetnie, mert a Puskás Akadémia elleni mérkőzés után adott nyilatkozatában a játékvezetők működésére negatív kijelentést tett.

Kiosztott lapokért a Puskás és a Videoton 30-30 ezer forintot köteles utalni.