Vágólapra másolva!
Ahogy tegnap már megírtuk, Kylian Mbappé csapatváltása nem a megszokott módon történik. Hétfőn hivatalossá is vált, hogy a fiatal francia támadó kölcsönbe érkezik a Paris Saint-Germain csapatához.

Sajtóértesülések szerint megszületett a megegyezés a Paris Saint-Germain és a Monaco között, így Kylian Mbappé ebben a szezonban kölcsönben futballozik majd a fővárosiaknál,

akik az idény végén érvényesíthetik 180 millió eurós opciós vételi jogukat.

A párizsi klub ezzel a megoldással azt igyekszik elérni, hogy kevésbé legyen kitéve az Európai Labdarúgó Szövetség szankcióinak a pénzügyi fair play-szabályzat megsértése miatt.
Korábban a PSG-hez szerződött brazil Neymar 222 millió euróért vásárolta ki magát - nyilvánvalóan új klubja támogatásával - barcelonai szerződéséből, ezzel övé az eddigi legdrágább átigazolás.

A 18 éves Mbappé pedig a második legdrágább játékos lehet.

Sajtóhírek szerint még hétfőn (ma) aláírja szerződését, Didier Deschamps szövetségi kapitány ugyanakkor korábban hangsúlyozta, senkinek sincs kijárás a válogatott clairefontaine-i edzőtáborozásából a világbajnoki selejtezőkre történő felkészülés során. A fiatal monacói támadó hétfőn délelőtt érkezett meg a nemzeti csapathoz.

A hercegségiek a hírek szerint az Internazionale játékosát, Sztevan Joveticset nézték ki Mbappé pótlására (a vételár állítólag 11 millió euró körül van), de a leicesteres Iszlam Szlimani is rajta van Jardim edző kívánságlistáján.