Vágólapra másolva!
A Videoton az Európa-liga negyedik fordulójának visszavágóján annak a tudatában léphetett pályára a felcsúti Pancho Arénában, hogy a Belgrádban elért gól nélküli döntetlen után akármilyen különbségű győzelmet arat, bejut a második számú európai kupasorozat csoportkörébe. Ám hiába dolgozott ki számtalan helyzetet a magyar csapat az első félidőben, a gólokat - hármat - a Partizan lőtte. A második félidőben a Juhász Roland korai kiállítása miatt emberhátrányban játszó Nikolic-legénység a hajrában kapott még egyet, így végül 4-0-ra kikapott, és búcsúzott az európai futballszíntértől.

A találkozó az első másodperctől kiváló hangulatban zajlott, a Videoton és a Partizan fanatikusai hatalmas hangpárbajt vívtak, kiváló körítést kölcsönözve az összecsapásnak. De nem csak az ultrák szurkoltak a székesfehérvári együttesnek,

a Pancho Aréna VIP-teraszán, Orbán Viktor és Dzsudzsák Balázs is szorított a magyar sikerért.

Orbán Viktor, Dzsudzsák Balázs, Videoton vs. Partizan, Európa Liga Fotó: Polyák Attila - Origo

A Videoton hatalmas elánnal vetette bele magát a találkozóba, Loïc Nego öt perc elteltével megszerezhette volna a vezetést, de Vladimir Sztojkovics hatalmas bravúrt mutatott be. Ahogy azonban ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetet megbüntette a szerb ellenfél,

Asmir Suljic labdavesztése után Léandre Tawamba kapott labdát a jobb oldalon, és a lemaradó Fiola Attila előtt 14 méterről a túlsó sarokba lőtt,

így már hat perc játék után nagy bajba került a Videoton. A szerb kollégák nem voltak szívbajosak, hosszú másodpercekig ugrálva ünnepelték a vendégek találatát.

A Videoton hiába dolgozott ki több helyzetet az első félidőben Fotó: Polyák Attila - Origo

Viszont a székesfehérvári csapaton egyetlen másodpercig sem lehetett látni, hogy megfogta volna a bekapott gól, gyorsan két-két nagy helyzet adódott Danko Lazovics és Ezekiel Henty előtt is, ám egyenlítenie nem sikerült a magyar csapatnak. A Videoton továbbra is sokkal jobban játszott, mint az ellenfele az egyébként kiváló játékot és iramot hozó mérkőzésen. De az életnek sikerült ismételnie önmagát: a jobbnál jobb lehetőségeket hiába a Videoton dolgozta ki, az újabb gólt a Partizan szerezte.

Fiola Attila hibája után Uros Djurdjevics tálalt Seydouba Soumah elé a 26. percben, akinek már nem volt nehéz dolga.

Annál inkább a Videotonnak, amelynek ekkor már három gólra volt szüksége a továbbjutáshoz.

Egy perccel később nagyot fordulhatott volna a találkozó, ám Bojan Osztovics a tizenhatos előtt hiába lökte fel

a gólhelyzetben kapura törő Asmir Suljicot, André Marriner játékvezető csak sárga lapot adott a piros helyett.

A szegény embert az ág is húzza alapon

szűk tíz perccel a félidő vége előtt Marko Jankovics passzát Uros Djurdjevics váltotta gólra.

Ekkor már az sem tűnt fel senkinek, hogy a szerb sajtó munkatársai ünnepelnek. Mondhatnánk, hogy a harmadik gól után néma csend honolt Felcsúton – magyar oldalon mindenképp –, de ez nem igaz, mert a Partizan szurkolói önkívületi állapotban ünnepeltek. Volt is mit, mivel a csapatuk 3-0-ra vezetett a félidőben, annak ellenére, hogy játékban a Videoton volt a jobb, csak a helyzetkihasználással hatalmas gondok voltak, míg a másik oldalon szinte mindenből gól lett.

A Partizannak minden sikerült az első félidőben Fotó: Polyák Attila - Origo

A második félidő legelején tovább sokasodtak a Videoton gondjai: még a szünetben le kellett cserélni sérülés miatt Ezekiel Hentyt, majd a 47. percben Juhász Roland Uros Djurdjevics elleni szabálytalansága André Marriner játékvezető szerint sárga lapot ért, és

mivel a magyar védőnek ez volt a második, emberhátrányba is került a Vidi.

Juhász Roland a kiállítás sorsára jutott Fotó: Polyák Attila - Origo

Juhász Roland szerint butaság volt tőle a második sárga lapot érő szabálytalanság.

"Az elsőt semmiképpen nem mondanám sárga lapnak, viszont a második az volt.

de nehéz azt mondani 0-3 után, hogy ezen múlt volna."

Ekkor talán már a legfanatikusabb székesfehérvári drukkerek sem bíztak a visszaútban.

Innentől kezdve pedig, ahogy az előre borítékolható volt, a Partizan nem sietett, okosan ölte az időt. Sokszor nagyon hosszú percekig csak passzolgatott a mezőnyben, jól kihasználva az emberelőnyét a belgrádi gárda. A Videoton játékosai letámadtak becsülettel, de érezhető volt, a játékosok is tudják, hamarosan véget ér számukra az európai kupaszereplés.

A mérkőzés utolsó szakaszában még mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek,

a hajrában ebből egyet Uros Djurdjevics értékesített (0-4), a Videoton pedig búcsúzott az európai futballszíntértől.

"Nagyon fejetlenül kezdtük a mérkőzést, mindenképpen gólt szerettünk volna szerezni.

Arról nem is beszélve, hogy még 80 perc hátravolt. Most sajnos vége van az európai kupaszereplésnek, de ebből tanulnunk kell" - mondta Kovácsik Ádám a lefújás után.

Kovácsik Ádám érhető módon nem volt boldog Fotó: Polyák Attila - Origo

A Partizan támadója, Léandre Tawamba sokkal elégedettebb volt, mint a magyar kapus.

„Nagyon örülök a sikernek, annak pedig még jobban, hogy 4-0-ra sikerült nyerni a Videoton ellen.

Kiválóan működtünk a mérkőzésen csapatként."

Nagy volt az öröm a Partizannál Fotó: Polyák Attila - Origo

„Nagyon csalódottak vagyunk, nem erre számítottunk. Sajnos az első félidőben megsérültem, így nem tudtam segíteni a csapatnak a folytatásban. Igazából az első félidőben eldőltek a legfontosabb kérdések, mivel nagy hibákat követtünk el. A Partizan pedig kegyetlenül kihasználta" - árulta el Ezekiel Henty.

Végül pedig Juhász Roland a kiállítása mellett a mérkőzésről is beszélt.

"Négy ajándékgólt nem illik adni ezen a szinten, mi megtettük.

Ma teljesen szétestünk, a játék egy elemében sem nyújtottunk jó teljesítményt. Eddig fejlődő játékot tudtunk produkálni, de a Partizan ellen szétesett ez a gépezet.

mert vasárnap már a Ferencváros elleni rangadó vár ránk."