A kapitány számítana Rooney-ra a világbajnokságon

Wayne Rooney, Grant Hanley, foci
England's striker Wayne Rooney (L) vies with Scotland's defender Grant Hanley (R) during the international friendly football match between Scotland and England at Celtic Park in Glasgow, Scotland, on November 18, 2014. AFP PHOTO / IAN MACNICOL / AFP PHOTO / Ian MacNicol
Vágólapra másolva!
Gareth Southgate szövetségi kapitány nyitva hagyta az angol válogatott ajtaját Wayne Rooney előtt, aki szerdán jelentette be, hogy a jövőben nem lép pályára a válogatottban.

"Nagyszerű formában van, határozottan az volt az elképzelésem, hogy meghívom a keretbe" - mondta Southgate Rooneyról. A szakember elárulta: fél órán át beszélt a játékossal. "Szövetségi kapitányként mást nem tudtam tenni, mint megérteni az érveit és tudomásul venni a döntését" - tette hozzá.

Southgate csütörtökön hirdette ki 28 fős keretét - Harry Maguire (Leicester City) és Nathaniel Chalobah (Watford) először kapott meghívót - a soron következő két világbajnoki selejtezőre. Az angolok jövő hét pénteken Máltán játszanak, három nappal később a Wembley Stadionban fogadják Szlovákiát.

A kapitány számítana Rooneyra Forrás: AFP/Ian Macnicol

Southgate újságírói kérdésre, miszerint számítana-e Rooneyra a 2018-as világbajnokságon, ha az utazó keret kijelölését sérülések nehezítenék, azt válaszolta, hogy igen.

Rooney 119 alkalommal lépett pályára a válogatottban, a mezőnyjátékosok közül a legtöbbször, az örökrangsorban csak a 125-szörös válogatott kapus, Peter Shilton áll előtte. A támadó 53 gólt szerzett, ezzel a nemzeti együttes történetének legeredményesebb játékosa.