Wayne Rooney otthagyja a válogatottat

Wayne Rooney mostantól csak az Evertonra koncentrál
(FILES) This file photo taken on October 10, 2016 shows England's striker Wayne Rooney gives a press conference on the eve of the World Cup 2018 football qualification match between Slovenia and England in Ljubljana, on October 10, 2016. England's record goalscorer Wayne Rooney announced on August 23m 2017 he is retiring from international football with immediate effect, despite England manager Gareth Southgate telling him he had earned a recall. / AFP PHOTO / JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
Wayne Rooney, az angol labdarúgó-válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője szerdán bejelentette, hogy többet nem lép pályára a nemzeti csapatban.

A nyáron nevelőegyütteséhez, az Evertonhoz igazoló 31 éves támadó közleményében kiemelte, Gareth Southgate szövetségi kapitány számított volna rá a soron következő két, Málta és Szlovákia elleni világbajnoki selejtezőn, ám ő úgy döntött, nem szerepel többet a válogatottban.

Gareth Southgate szövetségi kapitány a jövőben számolt volna Rooneyval Forrás: AFP/Jure Makovec

"Mindig is különleges és megtisztelő volt a nemzeti csapatban játszani,

így nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést, de úgy gondolom, eljött az ideje, hogy távozzak" - írta Rooney.

Hozzátette, amikor nyáron úgy határozott, hogy elhagyja a Manchester United, az sem volt egyszerű számára, de úgy érzi, jól választott.

"Szeretném minden erőmmel a klubcsapatomat segíteni,

ám továbbra is a válogatott szenvedélyes szurkolója maradok" - áll a közleményben.

Wayne Rooney mostantól csak az Evertonra koncentrál Forrás: AFP/Joe Klamar

Rooney 2003-as bemutatkozása óta 119 alkalommal lépett pályára az angol nemzeti együttesben, amely a legtöbb a mezőnyjátékosok között, s az örökranglistán csak a 125-szörös válogatott kapus, Peter Shilton áll előtte. Az első két bajnoki forduló után kétgólos támadó

összesen 53 alkalommal talált be a háromoroszlános mezben.