Társoldalunk:

Napra pontosan 22 éve írt történelmet a Ferencváros

2017.08.23. 16:17

22 évvel ezelőtt ezen a napon játszott 1-1-es döntetlent a Ferencváros az Üllői úton a belga Anderlecht ellen, és mivel Brüsszelben Zoran Kuntic góljával 1-0-ra nyertek a zöld-fehérek, így első magyar csapatként jutottak a Bajnokok Ligája főtáblájára.

Hajdú – Telek, Simon, Kuznyecov – Páling, Nyilas, Lisztes, Vincze, Kecskés – Kuntic, KopunovicEzzel a kezdővel vágott neki a sorsdöntő, történelmi mérkőzésnek az Anderlecht ellen a Ferencváros 1995. augusztus 23-án a zsúfolásig megtetl Üllői úti Stadionban. Legendás nevek, legendás csapat, alighanem minden zöld-fehér szimpatizáns meleg szívvel emlékszik vissza a klub egyik legsikeresebb időszakára és azokra, akik, azzá tették. Az évforduló kapcsán idézzük fel a budapesti találkozó legemlékezetesebb momentumait:

Mint azt bizonyára minden futballszurkoló tudja, az akkor még 16 csapatos BL-csoportkörében, a címvédő Ajax, a Real Madrid, és a Grasshoppers volt a Ferencváros ellenfele. Az FTC végül 5 szerzett ponttal, svájci riválisát megelőzve a kvartett harmadik helyén végzett.