Kettős győzelemmel jutott a BL főtáblájára a Liverpool

Liverpool, Emre Can
Liverpool's German midfielder Emre Can (2R) celebrates with teammates scoring his team's first goal during the Champions League qualifier, second leg match between Liverpool and Hoffenheim at Anfield stadium in Liverpool on August 23, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
Kialakult a Bajnokok Ligája csoportkörének teljes mezőnye, a Liverpool és a Sporting könnyedén jutott tovább, történelmet írt az azeri Qarabag.

Huszáros rohamokkal kezdett a Liverpool a Hoffenheim ellen, a 3. percben Alexander-Arnold végezhetett el szabadrúgást a kaputól 20 méterre, a sorfalon azonban felpattant a lövése, melyre Salah eszmélt leggyorsabban, az egyiptomi támadó azonban 7 méterről a kapu fölé fejelt. Egy perccel később még közelebb járt a Liverpool a vezetés megszerzéséhez, Mané kapott nagyszerű labdát Firminótól, kilépett a védők gyűrűjéből, a vendégek kapusa, Bauman azonban bravúrral hárította a próbálkozást.

Emre Can duplázott, a Liverpool kettősgyőzelemmel jutott a BL legjobb 32 csapata közé Forrás: AFP/Oli Scarff

A Hoffenheim a 7. minutumban veszélyzetetett először, egy szemre is tetszetős akció végén Gnabry bombázott fölé - apró szépséghiba, hogy a korábban az Arsenal-t erősítő középpályás lesen volt, így hiába lőtt volna a kapuba. A 10. percben aztán megtört a gólcsend,

Mané kavarta meg a német védelem jobboldalát, majd sarokkal tálalt az érkező Emre Can elé, aki egy állítás után a jobb alsó sarokba bombázott.

A gól érezhetően megfogta a Hoffenheimet, nem sokkal később pedig még nagyobb lett a baj, Firmino cselezte le magát az alapvonalig, a második hullámban érkező Wijnaldumnak passzolt, akinek a lövése a kapufán csattant,

a kipattanó viszont Salah-t találta meg, aki ezúttal már nem hibázott.

A padlón lévő német alakulatba három perccel később újabb kést döftek a hazaiak; Mané megint sarkazott egyet, ezúttal Firminónak, aki lehelet finoman löbbölt a hosszú oldalon érkező

Emre Can elé, a németnek pedig csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Salah ünnepli gólját, mely a Liverpool második találata volt a mérkőzésen Forrás: AFP/Oli Scarff

A túloldalon ismét Gnabry került helyzetbe, ezúttal nem volt lesen, Mignolet eszén azonban nem sikerült túljárnia.

A szépítés aztán az időközben pályára lépő Uth révén jött össze a vendégeknek, aki az odavágó után a visszavágón is betalált.

Meglepő módon tíz percig egyik oldalon sem volt komoly helyzet aztán Salah ment el a baloldalon, centerezésére Firmino érkezett, Bauman azonban újfent bravúrral hárított. Remek 45 percet láthatott az Anfield Road közönsége, a csapatok vastaps kísértében vonulhattak az öltözőkbe.

A második játékrész kevésbé indult aktívan, főleg az elsőhöz képest, de Wijnaldum, majd Mané lövésénél is a helyén kellett lennie Baumannak.

Az 56. percben megdobbantak a magyar szívek, Szalai Ádám érkezett ugyanis a Hoffenheimbe, Gnabry cseréjeként.

A magyar támadó 1254 nap után tért vissza a Bajnokok Ligájába, akkor még a Schalke színeiben szerepelt a legrangosabb európai kupasorozatban.

Jürgen Klopp büszke lehet a csapatára, könnyedén nyert a Liverpool Forrás: AFP/Oli Scarff

A 63. percben aztán megszületett a liverpooliak negyedik gólja, Vogt utolsó emberként veszített labdát Hendersonnal szemben, aki bár egyedül vihette kapura,

megvárta Firminot és önzetlenül gurított a brazilhoz, akinek rutinmunka volt 10 méterről az üres kapuba passzolni.

A biztos továbbjutás tudatában érezhetően kiengedtek a hazaiak, ezt pedig góllal büntette a Hoffenheim,

Kramaric nagyszerű beadását Wagner fejelte be.

A hajrá nem hozott már különösebb izgalmakat, 4-2-re győzött a Liverpool, így 6-3-as összesítéssel, kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára Jürgen Klopp együttese.

CSZKA Moszvka – Young Boys

Az orosz csapat nyugodtan várhatta a svájciak elleni visszavágót, mivel az első mérkőzésen 1-0-ra győzött idegenben. Ennek ellenére az első félidőben jóval aktívabb volt a hazai alakulat, ami a játékrész utolsó percében vezetett eredményre, Scsennyikov szerezte meg a vezetést. Fordulás után többet támadott a Young Boys, viszont a CSZKA-t ez nem zavarta meg, sőt. Dzagojev a 64. percben megduplázta az előnyt. Ez pedig azt jelentette, hogy a CSZKA Moszkva kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára.

A CSZKA Moszkva is kettősgyőzelemmel jutott a főtáblára Forrás: Sputnik/Vladimir Pesnya

FC Köbenhavn – Qarabag

Az odavágó némi meglepetésre a Qarabag 1-0-s győzelmét hozta, így egy nagyon kiélezett visszavágóra volt kilátás. A dánok egyértelműen uralták az első félidőt és a 45. percben le is dolgozták az első meccsen összeszedett hátrányukat Santander révén. A második félidőben többet támadtak az azeriek, majd a 63. percbe Ndlovu egalizált. Ez azt jelentette, hogy a hazaiaknak két további gólt kellett szerezniük. Az elsőt három perc alatt letudták Pavlovic góljával, a másodikat viszont nem sikerült megszerezniük. Így az FK Qarabag idegenben lőtt góllal jutott tovább és első azerbajdzsáni csapatként kvalifikálta magát a BL csoportkörébe.

Az azeri Qarabag történelmet írt a csoportkörbe jutással Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Resul Rehimov

FCSB – Sporting CB

A lisszaboni gólnélküli döntetlen után Sportingnak igyekeznie kellett Bukarestben, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen része. Ennek megfelelően gyorsan, már a 13. percben meglőtték az első góljukat Doumbia révén, de Maranhao erre hét percen belül válaszolt. 1-1-gyel mentek szünetre a csapatok, majd a második félidőben beindult a portugál henger. A 60. percben Acuna szerzett ismét előnyt, rá négy perce Martins is beköszönt, majd a 75.-ben Dost növelte háromgólosra az előnyt. A végén Battaglia vitte be a kegyelemdöfést, a Sporting 5-1-re ütötte ki az FCSB-t és várhatja a BL csoportkörének sorsolását.

A Sporting Bukarestben ütötte ki az FCSB-t és jutott a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé Forrás: NurPhoto/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

Slavia Praha – APOEL

A prágaiak 2-0-s hátrányt szedtek össze Cipruson, így nagy lendülettel kezdték a visszavágót. Gyakorlatilag végig egykapuztak, de a pontossággal folyamatosan problémák adódtak. Így hiába a sok lövés, abból csak kevés talált kaput. A vége 0-0, így az APOEL jutott tovább.