Társoldalunk:

Eddig csak bajt hozott a magyarokra a Premier League-ből érkező bíró

2017.08.23. 13:10

Csütörtök este nyolctól a Videoton FC a szerb Partizan Beográdot fogadja a felcsúti Pancho Arénában, az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának visszavágó mérkőzésén. A székesfehérvári csapat egy lépésre van attól, hogy 2012 után újra kiharcolja a főtáblára jutást. Az összecsapás játékvezetője, a 46 éves angol Ande Marriner lesz.

Andre Marriner 1971. január 1-én született Birminghamben. 2004 óta vezet mérkőzéseket a Premier League-ben, 2009 óta pedig FIFA kerettag.

Ő vezette 2010-ben a Dinamo Zágráb-Győri ETO FC Európa Liga playoff visszavágót, melyet a horvát csapat két büntetővel 2-1-re megnyert. Egy évvel korábban az Újpest FC-Steaua Bucuresti EL-selejtezőn fújta a sípot, akkor a lila-fehérek 2-1-re kikaptak hazai pályán.

Andre Marriner korábban már dirigált a Győri ETO és az Újpest EL-meccsén isForrás: AFP/Glyn Kirk

258 Premier League-mérkőzés, 28 BL- és EL-találkozó, valamint 8 felnőtt válogatott-meccs van már 46 éves sípmester háta mögött, legnagyobb eredményének azt tekinthető, hogy 2013-ban ő vezette a Wigan-Manchester City FA Kupa-döntőt.

Andre Marriner segítő csütörtök este Stephen Child és Constantine Hatzidakis lesznek, míg a tartalék játékvezetői teendőket Paul Tierney látja el.