Elutasították a Real Madrid fellebbezését, marad Ronaldo eltiltása

FOOTBALL - SPANISH SUPER CUP - FC BARCELONA v REAL MADRID 2018 CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP COUPE cup ESPAGNE FC BARCELONA FC BARCELONE FOOT FOOTBALL MADRID Soccer Spain SPANISH SPORT SUPER
Cristiano Ronaldo of Real Madrid walks from the ground after he was given a red card during the Spanish Super Cup football match between FC Barcelona and Real Madrid on August 13, 2017 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain. - Photo Manuel Blondeau / AOP Press / DPPI
Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elutasította a Real Madrid fellebbezését Cristiano Ronaldo ötmeccses eltiltásának ügyében.

A négyszeres aranylabdás csatár vasárnap a spanyol Szuperkupa első mérkőzésén előbb a gólöröm közbeni mezlevételért, majd néhány perccel később műesésért is sárga lapot kapott, ráadásul meglökte Ricardo de Burgos Bengoetxea játékvezetőt.

Cristiano Ronaldo még ma sem érti, mi történik vele Forrás: DPPI/Manuel Blondeau

Az RFEF öt mérkőzésre tiltotta el a portugál sztárt, aki a párharc visszavágója mellett a Deportivo La Coruna, a Valencia, a Levante és a Real Sociedad elleni bajnoki meccseken sem léphet pályára. Először szeptember 20-án, a Real Betis elleni találkozón játszhat majd a La Liga ötödik fordulójában.

Ronaldo dühösen fogadta a hírt, és Instagram-oldalára azt írta: "lehetetlen erre nem reagálni, öt meccs; túlzottnak és nevetségesnek érzem, a szövetség üldöz engem". Az Európa-bajnok támadó egyúttal megköszönte csapattársai és a szurkolók támogatását.

A bajnok fővárosiak a Szuperkupa első összecsapásán 3-1-re győztek a kupagyőztes Barcelona otthonában. A visszavágót szerdán (ma) 23 órától játsszák a Santiago Bernabéu Stadionban.