Ronaldo bombagólt lőtt, majd kiállították a Barca ellen

Barcelona, Real Madrid
Barcelona's defender Gerard Pique (L) scores an own goal during the first leg of the Spanish Supercup football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 13, 2017. / AFP PHOTO / Josep LAGO
Vágólapra másolva!
A Real Madrid 3-1-re legyőzte a Barcelonát a Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén. Cristiano Ronaldo csereként lépett pályára, bombagólt lőtt, majd színészkedésért kiállították.

Ernesto Valverde a gálacsapattal állt fel, Messi és Suárez mellett Deulofeu volt ott a támadósorban. A Realnál Ronaldo csak a kispadon kezdett, a három éve eltiltott Modricot pedig Mateo Kovacic pótolta a középpályán. Zidane 4-3-1-2-ben küldte fel a csapatot, Bale és Benzema mögött Isco irányított.

Az első félidőben a Barca több labdát is eladott a saját térfelén, ezekből viszont nem alakított ki komoly gólhelyzetet a Real, amelynek főleg Isco révén voltak lehetőségei. A hazaiaknál egy Messi-szabadrúgás jelentette a legnagyobb veszélyt.

A Barca idegesen kezdte a meccset Forrás: AFP/Josep Lago

A szünet után bekezdtek a madridiak, és az 50. percben meg is szerezték a vezetést; Marcelo beadásába Piqué kapott bele rosszul (öngól, 0-1). Rögtön jöhetett is volna az egyenlítés, de Messi sem Aleix Vidal, sem Deulofeu beadását nem érte el a kapu előtt.

Két perccel később lezárhatta volna a meccset a Real, Carvajal lövésébe azonban Jordi Alba belevetődött a gólvonalon. Közben mindkét edző cserélt, Deulofeu helyére Denis Suárez, Benzema helyére Ronaldo állt be.

Az egyre erősödő Barca-rohamoknak végül meglett az eredménye; Keylor Navas szabálytalankodott Suárezzel szemben a 16-oson belül, a megítélt tizenegyest Messi rúgta be.

Piqué rossz ütemű becsúszásával szerzett vezetést a Real Forrás: AFP/Josep Lago

A 80. percben egy kontra végén Ronaldo kilőtte a balfelsőt, gólöröm közben azonban levette a mezét, amiért sárgát kapott. Egy perccel később vitatott körülmények között esett el a tizenhatoson belül, a bíró pedig színészkedésért második sárgával kiállította a portugált.

A Barca teljesen szétesett a meccs végére, és egy kontra után a csereként beállt Asensio is gólt rúgott; a 16-os vonaláról bombázta be a rövid felsőbe.

A visszavágót augusztus 16-án 23 órakor rendezik a Bernabéuban.