Németh Krisztiánt megváltóként várják az Egyesült Államokban

Németh Krisztián, New England
Németh Krisztián érkezésével négyre nőtt az MLS-ben szereplő magyar futballisták száma
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő New England Revolution a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leszerződtette a katari al-Garafával szerződést bontó 30-szoros magyar válogatott csatárt, Németh Krisztiánt.

„Elégedettek vagyunk Krisztián megszerzésével, alig várjuk, hogy letegye a névjegyét a szezonban – mondta a klub vezérigazgatója, Michael Burns a Revolution hivatalos honlapjának. - Gólerős játékosról beszélünk, aki ebben a bajnokságban és külföldön is bizonyított már.

Németh Krisztián érkezésével négyre nőtt az MLS-ben szereplő magyar futballisták száma Forrás: instagram.com/nerevolution

Németh Krisztián átigazolásáról a New Englandnek először a Columbus Crew-val kellett megegyeznie. A magyar támadó az úgynevezett allokációs listán keresztül térhetett csak vissza az Egyesült Államokba, így először a lista első helyét birtokló ohiói klub élvezett volna előnyt a leigazolásában.

A keleti főcsoport 10. helyén álló New England a hivatalos közlemény szerint összesen 400 ezer dollárt (104 millió forint) fizetett a Columbusnak.

A 30-szoros magyar válogatott játékos 2014 decemberében szerződött az Egyesült Államokba. Bő egy év alatt 33 mérkőzésen 16 gólt szerzett, és kiosztott 7 gólpasszt. Ráadásul a Portland ellen lőtt találata az év gólja lett a 2015-ös szezonban.

Németh Krisztiáné az év gólja az MLS-ben

Németh Krisztián, a Sporting Kansas City magyar válogatott csatárjának gólja lett az év találata az MLS 2015-ös szezonjában. Az egyéni szóló után született gól a szurkolók szavazatai alapján lett a legszebb. Németh azzal a góllal lett a befutó, amit a Portland ellen szerzett, amikor a félpályától indulva cselezte át magát az ellenfél védelmén, mielőtt a hálóba lőtt.

Németh Krisztián érkezésével négyre nőtt az észak-amerikai profi ligában szereplő magyar futballisták száma. Sallói Dániel és a góllövőlista második helyén álló Nikolics Nemanja mellett már a 21-szeres válogatott Stiber Zoltán is az Egyesült Államokban játszik.