Vágólapra másolva!
Az angol Sky Sports értesülései szerint a Liverpool brazil játékosa, Philippe Coutinho beadta távozási kérelmét a klub vezetői felé.

Az ügy azért kifejezetten érdekes, mert pénteken a liverpooli klub közleményben jelezte, a játékos nem eladó, attól függetlenül, milyen ajánlat érkezik a játékosért a katalánoktól.

A megbízható információiról ismert Sky szerint egyébként eddig két ajánlat érkezett a brazilért, melyek közül a legutóbbi már meghaladta a 90 millió fontot (100 millió eurót).

Philippe Coutinho érkezhet Neymar helyére? Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

„Philippe azon van, hogy sikerüljön baráti megoldást találni a kialakult szituációra. Nagyon szereti a klubot, de ahogy azt korábban Steven Gerrard és Luis Suárez esete is mutatta, a klub ritkán engedi, hogy barátságos körülmények között távozzanak a játékosok" – idézi a brazil egyik családtagját az angol portál.

A Barcelona a hírek szerint egy utolsó, 110 millió fontos (több mint 120 millió euró) ajánlatot készül tenni Coutinhóért, aki januárban kötött új, öt és fél évre szóló szerződést az angolokkal.

A fentiek azért is érdekesek, mert a klubot üzemeltető FSG csoport péntek délelőtt kiadott közleményében az áll, ezen a nyáron biztosan marad a csapatnál Coutinho.

Jürgen Klopp, a csapat menedzsere is ezt erősítette meg a Watford elleni, szombati bajnoki előtti sajtótájékoztatón.

„Ha az FSG ezt állítja, akkor az száz százalékig így is van. Elolvashatják a közleményt, nem tudok mit hozzáfűzni" – mondta Klopp.