Vágólapra másolva!
A török labdarúgó-bajnokságban szereplő Galatasaray elnöke, Dursun Özbek visszacsábítaná a klubhoz a csapat korábbi sztárját, az FC Barcelonát erősítő, 97-szeres válogatott Arda Turant.

A 30 esztendős középpályás 2015 óta az FC Barcelona keretét erősíti,

55 mérkőzésen 15 alkalommal volt eredményes az elmúlt szezonban spanyol kupagyőztes katalánoknál. Ám hétfőn csereként sem kapott szerepet a Chapecoense ellen a Joan Gamper Kupáért kiírt barátságos találkozón, noha a vezetőedző Ernesto Valverde 11 alkalommal változtatott csapatán.

Ernesto Valverde nem számol a török középpályással Forrás: DPPI/Kieran Mcmanus

Spanyol médiaértesülések szerint az új szakvezető elképzeléseibe nem fér bele a török játékos. Így van esély rá, hogy visszatér felnőtt pályafutása első állomáshelyére, ahol egy rövid kitérőt leszámítva 2004-től 2011-ig szerepelt, mielőtt az Atlético Madridhoz igazolt.

„Arda egy Galatasaray-szurkoló, nagyon szereti a klubot és újra nálunk fog játszani"

- fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Özbek. „Az egyetlen csapat, ahol Törökországban szerepelhet, a miénk, és nagyon reméljük, hogy itt folytatja a pályafutását. Dolgozunk az átigazolásán."

Arda Turan a kispadról nézte végig a Chapecoense elleni összecsapást Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Albert Llop

A hússzoros bajnok Galatasaray a legeredményesebb török klub, ám a legutóbbi idényt mindössze a negyedik helyen zárta, 13 ponttal lemaradva a bajnok Besiktastól.

A 97-szeres válogatott Turan június elején egy újságíró megtámadása miatt kikerült a török válogatott keretéből,

ezt követően úgy döntött, hogy a jövőben nem játszik a nemzeti együttesben.