Conte élete legnehezebb szezonjára készül

fbl Horizontal
Chelsea's Italian head coach Antonio Conte gestures on the touchline during the English Premier League football match between Chelsea and Southampton at Stamford Bridge in London on April 25, 2017. / AFP PHOTO / Justin TALLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Edzői pályafutása legnehezebb idényére készül Antonio Conte, a Chelsea szakvezetője, de bízik benne, hogy csapata megvédi bajnoki címét az angol labdarúgó-élvonalban.

"Biztos vagyok benne, hogy ez lesz karrierem eddigi legnehezebb szezonja.

Végig harcban kell lennünk a címvédésért, de nem lesz könnyű dolgunk" - nyilatkozta az olasz tréner, aki szerint hat csapat fog versenyezni az elsőségért.

Antonio Conte élete legnehezebb szezonjára készül Forrás: AFP/Justin Tallis

Conte az első angliai idényét nagy sikerekkel zárta, hiszen a Chelsea megnyerte a bajnokságot, az FA Kupában pedig második lett. A játékoskeretének létszámával azonban nem elégedett. Eddig négy játékos írt alá a londoniakhoz: Antonio Rüdiger, az AS Roma védője, Tiemoué Bakayoko, az AS Monaco középpályása, Álvaro Morata, a Real Madrid csatára, valamint Willy Caballero, a Manchester City kapusa.

A Chelsea-től John Terry a másodosztályú Aston Villához, Nemanja Matic pedig a Manchester Unitedhez távozott. Rajtuk kívül Nathan Aké és Nathaniel Chalobah is eligazolt és minden bizonnyal Diego Costa sem marad.

Nem lesz könnyű dolga a Chelseanek, ha meg akarja védeni bajnoki címét Forrás: AFP/Ian Kington

Az új csapatkapitány, Gary Cahill úgy vélekedett, a keretük már most is erős, de reménykedniük kell, hogy nem lesz sok sérültjük. "Nyilvánvalóan nagyon fontos, hogy akik érkeznek, minél gyorsabban beilleszkedjenek.

- fogalmazott.

Angol sajtóértesülések szerint még legalább 3-4 érkezőre számítanak a londoniaknál. Több új és régebbi név is felmerűlt, a legvalószínűbb még mindig Danny Drinkwater de az angol válogatott játékos neve mellett olyan focisták szerepelnek még mint Ross Barkley, Alex Oxlade-Chamberlain, Djibril Sidibé, Serge Aurier, Fernando Llorente és Virgil van Dijk.

A Chelsea a Premier League első fordulójában, szombaton a Burnleyt fogadja.