Tizenegyesekkel a Bayerné a Német Szuperkupa

Horizontal
Bayern Munich's Brazilian defender Rafinha (L) and Bayern Munich's Chilean midfielder Arturo Vidal celebrates after winning the German Supercup football match between Borussia Dortmund vs Bayern Munich in Dortmund, western Germany, on August 5, 2017. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / RESTRICTIONS: ACCORDING TO DFB RULES IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED DURING MATCH TIME. MOBILE (MMS) USE IS NOT ALLOWED DURING AND FOR FURTHER TWO HOURS AFTER THE MATCH. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR MORE INFORMATION CONTACT DFB DIRECTLY AT +49 69 67880 /
Vágólapra másolva!
A bajnok Bayern München labdarúgócsapata nyerte a német Szuperkupát, miután 2-2-es döntetlent játszott a Borussia Dortmund otthonában, majd tizenegyes-párbajban jobbnak bizonyult.

A vendégcsapatból sérülés miatt Arjen Robben, Jérome Boateng, James Rodriguez, David Alaba, Manuel Neuer, Thiago Alcántara és Juan Bernat is hiányzott.

A meccs elején a hazaiak Christian Pulisic góljával megszerezték a vezetést, majd kisvártatva Robert Lewandowski egyenlített. A második félidőben Pierre-Emerick Aubameyang volt eredményes, de a 88. percben egy müncheni szabadrúgás után Lukasz Piszczek lábáról a dortmundi kapuba került a labda (2-2), így tizenegyes-párbaj döntött a kupáról.

A Borussia részéről Sebastian Rode és Marc Bartra is hibázott, a Bayern lövői közül viszont csak Joshua Kimmich rontott, így a bajorok megvédték címüket és történetük során hatodik alkalommal hódították el a trófeát.

Eredmény, Német Szuperkupa:
Borussia Dortmund-Bayern München 2-2 (1-1, 2-2), tizenegyesekkel: 4-5