Társoldalunk:

Rossz napjuk volt a kínai magyaroknak

2017.08.05. 17:12

Sem a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Csangcsun Jataj, sem Guzmics Richárd csapata, a Janbian Funde nem tudott nyerni a kínai Szuper Liga szombati fordulójában.

Husztiék, azaz a Csangcsun Jataj legalább annyit elmondhat magáról, hogy a kezükben volt a győzelem a liga egyik leggazdagabb csapata, a Sanghaj Senhua ellen, azonban Carlos Tévez klubja a délkoreai hátvéd, Kim Ki-Hee 90+3. percben kiegyenlítette a vendégek előnyét. 

A keresztszalag-szakadásból gyógyuló Huszti Szabolcs nem játszott, csapat pedig az egy ponttal a 11. helyre csúszott vissza.

Guzmicséknak (középen) össze kell kapniuk magukat a hajráraForrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

Guzmics Richárd ugyan végig játszotta a mérkőzést a Janbian Funde csapatában, amelyik egészen a hajráig biztató formát mutatott a Hebei ellen, annak ellenére, hogy a hazaiak a brazil Aloisio büntetőjével a 19. percben megszerezték a vezetést. A sereghajtó Janbian aztán a hajrára elfogyott, és a 88. percben előbb Ezequiel Lavezzi, majd két perccel később Aloisio is betalált, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Guzmicsék ezzel 20 mérkőzésen szerzett 10 ponttal továbbra is az utolsó helyen állnak, igaz a hátrányuk csak hat pont, a már bent maradó Lianoninghez képest.