Szurkolói miatt bűnhődik Nikolics korábbi csapata

Legia
PIlkarze Legii po meczu during the UEFA Europa League round of 32 first-leg football match between Legia Warsaw and Ajax in Warsaw, Poland on February 16, 2017. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az UEFA fegyelmi eljárást indított a Legia Warszawa ellen, amiért a lengyel csapat szurkolói a szerdai hazai Bajnokok Ligája-selejtezőn egy teljes lelátónyi molinót függesztettek ki, amelyen a nácik által megölt lengyelekre emlékeztek.

A Nagy Dominikot is foglalkoztató csapat rajongóinak drapériáján az 1944-es varsói felkelést idézték fel, amely során a helyi ellenállók 63 napon át harcoltak a náci megszállókkal, ám végül elbuktak. A várost ezek után a németek kiürítették, és lerombolták.

- állt a molinón, amelyen egy kép is látható volt, amin egy német katona fegyvert fogott egy gyermek fejéhez.

Szurkolói miatt bűnhődik a Legia Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

Az UEFA minden politikai megnyilvánulást és véleménynyilvánítást tilt a stadionokban,

és pénteken közölte, hogy tiltott transzparens miatt kezdeményezett eljárást a Legia ellen, illetve azért, mert a lépcsőket nem hagyták szabadon a szerda esti mérkőzésen.

A lengyel bajnok súlyos szankciókra számíthat, mivel korábban többször volt már büntetve.

A varsóiak szerdán 1-0-ra nyertek a kazah Asztana ellen, ám összesítésben 3-2-re kikaptak Kleinhesiler László együttesétől, s átkerült az Európa Liga selejtezőjének utolsó körébe.

Zárt kapus lesz a Partizan-Videoton El-meccs

A szerb bajnok fellebbez a döntés ellen.