A Liverpoollal találkoznak Szalaiék a BL-selejtező negyedik fordulójában

Szalai Ádám
Hoffenheim's Adam Szalai cheers over the 1-0 score during the German Bundesliga soccer match between 1899 Hoffenheim and Borussia Moenchengladbach at the Rhein-Neckar-Arena in Sinsheim, Germany, 15 April 2017. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Uwe Anspach/dpa
Vágólapra másolva!
Szalai Ádám csapata, a német Hoffenheim a lehetséges ellenfelek közül az egyik legnehezebbet, az FC Liverpoolt kapta a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában.

Korhut Mihály együttese, a második körben a Budapest Honvédot búcsúztató izraeli Hapoel Beer-Seva a szlovén Maribor ellen, a Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató kazah Asztana pedig a skót Celtic Glasgow ellen próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

Szalaiék a Liverpoollal játszanak Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

A párharcok első meccseit augusztus 15-én vagy 16-án rendezik, a visszavágókat augusztus 22-én vagy 23-án tartják. A selejtező negyedik fordulójának győztesei csatlakozhatnak a főtáblán az ott alanyi jogon szereplő 22 csapathoz, míg a vesztesek az Európa Liga főtáblájára kerülnek.

A BL-selejtező negyedik fordulójának párosítása (az UEFA honlapja alapján):

Bajnokok ága:
Qarabag (azeri)-FC Köbenhavn (dán)
APOEL (ciprusi)-Slavia Praha (cseh)
Olimpiakosz (görög)-HNK Rijeka (horvát)
Celtic Glasgow (skót)-Asztana (kazah)
Hapoel Beer-Seva (izraeli)-Maribor (szlovén)

Nem bajnokok ága:
Istanbul Basaksehir (török)-Sevilla (spanyol)
Young Boys (svájci)-CSZKA Moszkva (orosz)
SSC Napoli (olasz)-OGC Nice (francia)
Hoffenheim (német)-FC Liverpool (angol)
Sporting Lisboa (portugál)-FCSB (román)