Neymar-lázban ég Párizs

Neymar, Párizs, PSG
A PSG fan holds a PSG yellow away jersey, marked with the number 10 and the name of Brazilian star Neymar, after he purchased it from the Paris-Saint-Germain (PSG) football club store on the Champs Elysees avenue in Paris on August 4, 2017. Brazilian superstar Neymar was expected in the French capital early Friday, promising to bring glory to Paris Saint-Germain after signing a world record transfer deal with the ambitious Qatari-owned club. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
Vágólapra másolva!
Korán reggel szurkolók tucatjai várták a nyitást a Paris Saint-Germain shopjánál Párizsban, hogy minél hamarabb hozzájuthassanak a legújabb ereklyéhez: a Neymar nevével és a 10-es számal feliratozott PSG-mezhez.

Szerdán késő este jelentette be a Paris Saint-Germain - most már hivatalosan is -, hogy leigazolta az FC Barcelona játékosát. Neymar érkezésének hírét felemásan fogadták a szurkolók: százezrek lájkolták ugyan a bejelentést a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren, de a hozzászólások már nem voltak egyértelműek.

Sokan úgy látják, a brazil csak a pénz miatt döntött a váltás mellett, rá is aggatták a "Moneymar" gúnynevet.

Paris Saint-Germain is very happy to announce the arrival of Neymar Jr. ✅ #BemvindoNeymarJR

Paris Saint-Germain (@psg) által megosztott bejegyzés,

A kommentelők közötti szópárbajok főleg arról szólnak, hogy sikerül-e Neymar segítségével Bajnokok Ligáját, egyáltalán bajnokságot nyerni a PSG-nek. A hazai szurkolók természetesen elfogultak, szerintük most lesz csak igazán erős a csapatuk, amelyiknek sem a francia bajnokságban, sem a BL-ben nem lesz idén ellenfele.

Lehet böngészgetni a kommentek között:

Neymar közben elbúcsúzott csapatától és Barcelonától is, majd elindult Párizsba. Hivatalos bemutatása a hétvégén várható. A francia fővárosban addig is izgatottan várják a most már a világ legdrágább játékosának számító futballistát.

A PSG szurkolók már most imádják a csapat legújabb sztárját Forrás: AFP/Philippe Lopez

A vágyott ereklye:

Az első szerencsés a PSG Neymar-mezével Forrás: AFP/Philippe Lopez

Mint egy rocksztárt, úgy várják a brazilt:

Kora reggel hosszú sor kígyózott a PSG shopja előtt Forrás: AFP/Philippe Lopez

Van, aki meglepetéssel készül:

Egy kisfiú a saját maga rajzolta Neymar-portréval várja kedvencét Forrás: AFP/Stephane De Sakutin