Vágólapra másolva!
Szerb sajtóhírek szerint a Partizan Beograd következő két hazai európai kupameccsét zárt kapussá nyilvánította az UEFA. Ráadásul a szerb bajnoknak 130 ezer eurós büntetést is fizetnie kell az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága által hozott döntés értelmében.

A mozzartsport.com értesülése szerint – amelyet az UEFA a fegyelmi határozatok között egyelőre még nem jelentett be – a Partizan Beográdnak a soron következő két találkozót kell nézők nélkül megrendeznie az európai kupaporondon,

ez pedig azt is jelenti, hogy a Videoton elleni Európa-liga összecsapás is zárt kapus lesz.

A Partizan Beograd szurkolói nem lehetnek ott a Videoton elleni mérkőzésen Forrás: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©/Srdjan Stevanovic ©

Milos Vazura, a Partizan igazgatója elmondta, nem nyugodnak bele a döntésbe.

A szerb csapatot azért büntette az Európai Labdarúgó-szövetség, mert a Bajnokok Ligája második, illetve harmadik fordulójában is – Buducsnoszt Podgorica és Olympiakosz több szabályt megsértettek a szurkolók. A lap szerint Koszovót sértő rigmusok, nacionalista megnyilvánulások, görögtüzek és műanyag flakonok játéktérre dobása is szerepel az elkövetett szabálysértések között.

A Videoton edzőjének korábbi csapata jön a csoportkörért

Marko Nikolics pár hónapja még annak a Partizan Belgrádnak volt az edzője, amelyikkel most meg kell küzdenie a fehérváriaknak az Európa Liga csoportköréért. Az Európa Liga selejtezőinek negyedik körében tehát Partizan Belgrád-Videoton párharcot rendeznek, a tét már az Európa Liga csoportköre. A két meccset augusztus 17-én és 24-én játsszák, a tervek szerint az első mérkőzést rendezik Belgrádban.