Vágólapra másolva!
Az Európa-liga 3. selejtezőkörének visszavágóján a Videoton 2 –1-es hátrányból várhatta a Bordeaux elleni visszavágót. Marko Nikolic csapata hatalmas elánnal vetette bele magát a küzdelembe, szenzációsan futballozott és megérdemelten jutott tovább! Videoton-Bordeaux: 1-0!

Remekül kezdett a Vidi,

már a 30. másodpercben meglehetett volna a vezetés, a kiugró Scepovic azonban a kapu mellé lőtt.

Az első félidőben a Videoton gyakorlatilag lefutballozta a Bordeaux csapatát. A képre kattintva galéria nyílik a mérkőzésről Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem sokkal később újra próbálkozhatott a szerb támadó, akkor már pontosabban célzott, ám a vendégek kapusa, Benoît Costil bravúrral szögletre hárított.

A folytatásban magához tért a Bordeaux, igazán veszélyes helyzetet azonban nem tudott kialakítani. A Videoton is lassított, főként átlövésekből próbálkoztak a csapatok, sikertelenül.

A 30. percben a nagy melegre való tekintettel ivószünetet rendelt el a német játékvezető. Ezután is a Videoton játszott fölényben.

Asmir Suljic és Malcom párharca Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Főként a nigériai Ezekiel Henty volt tarthatatlan, a légiós minden mozdulata élményszámba ment.

A félidő végén négy perc hosszabbítás következett, ez pedig kulcsfontosságúnak bizonyult. A 47. percben Szolnoki eresztett meg egy bombát, Costil ismét nagyot védett. Két perccel később azonban már ő is tehetetlen volt,

Suljic szöglete Stopira fejét találta meg, a zöld-foki hátvéd 10 méteres bólintása pedig a jobb kapufáról pattant a kapuba. Hatalmas gól volt! 1–0.

Stopira vezető gólja után érthető volt a Videoton játékosok öröme. A képre kattinta galéria nyilik a mérkőzésről Fotó: Polyák Attila - Origo

Ez az eredmény már továbbjutást ért a Videotonnak, ráadásul a második játékrész is remekül kezdődött hazai szempontból. Egy perc sem telt még el ugyanis,amikor

a vendégek balhátvédje, Sabaly csak sárgalapot érően tudta megállítani Suljicot. Mivel a 41. percben már kapott egyet, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

Hatalmas esélyt kapott tehát a Vidi, az emberelőnyt pedig azonnal gólra válthatta volna. Henty kapott egy nagyszerű kiugratást, ám Scepovichoz hasonlóan neki sem sikerült ziccerből eltalálnia a kaput, az utolsó pillanatban elcsúszott.

A kiállítás érezhetően megfogta a vendégeket, a teltházas Pancho Aréna szenzációs közönsége pedig próbálta belehajszolni a második találatba a kedvenceket, amitől nem is volt távol a Videoton.

Hentynek újabb száz százalékos helyzete adódott a 67. percben, Costil azonban sokadik szenzációs védésével meccsben tartotta csapatát.

Juhász Roland akcióban. A képre kattinta galéria nyilik a mérkőzésről Fotó: Polyák Attila - Origo

A 69. percben aztán kiegyenlítődött a létszám,

Varga emelte magasra a lábát egy labdaszerzési kísérletnél, a játékvezető pedig némi gondolkodás és francia rábeszélést követően felmutatta a középpályásnak második sárga lapját,

így ő is a kiállítás sorsára jutott.

Most volt igazán kár a kimaradt helyzetekért, pokoli 20 perc várt a Vidire, a Bordeaux ugyanis érezhetően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt.

Nyomtak a vendégek, leginkább beadásokkal próbálkoztak, de hihetetlenül stabil lábakon állt a védelem és Kovácsik Ádám is magabiztosan védte kapuját - főként a 83. percben, Toure szabadrúgásánál volt szükség a bravúrjára. Ezt leszámítva nem is volt valódi helyzete a Bordeaux-nak.

A második félidőben némileg érthetetlen módon hét percet tett rá a német játékvezető, az idegtépő percek azonban főleg vagdalkozással teltek,

a Vidi pedig megtartotta előnyét, így hatalmas meglepetésre kiütötte francia riválisát és várhatja a pénteki sorsolást.

Videoton - Bordeaux: Az ünneplés pillanatai. A képre kattinta galéria nyilik a mérkőzésről Fotó: Polyák Attila - Origo

„Már az első pillanattól domináltunk. Amikor nagy teret hagytunk, akkor kicsit jobbak voltak, de teljesen megérdemelten győztünk, jutottunk tovább."

és akkor lehet beszélni az esélyekről" – mondta Juhász Roland az M4 Sport kamerája előtt.

Az edzői stáb is felhőtlenül boldog volt a lefújást követően. A képre kattinta galéria nyilik a mérkőzésről Fotó: Polyák Attila - Origo

A Videoton edzője, Marko Nikolic szerint hatalmas eredmény a mostani a magyar futball számára.

"Ezen a napon mi voltunk a jobb csapat, rengeteg lehetőségünk lett volna lezárni a mérkőzést és akkor nem kellett volna izgulnunk a hajrában."

"Most egy kicsit lehet ünnepelni, de fontos feladatok várnak ránk még a bajnokságban és remélhetőleg az Európa-ligában is."

Európa-liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Videoton FC-Girondins Bordeaux (francia) 1-0 (1-0) Felcsút, 3537 néző, v.: Dingert (német)
gólszerző: Stopira (45+5.)
sárga lap: Szolnoki (8.), Fiola (23.), Varga J. (60., 69.), Suljic (82.), Juhász R. (82.), Lazovic (89.), illetve Sabaly (41., 46.), Plasil (50.), Lewczuk (84.)
piros lap: Varga J. (69.), illetve Sabaly (46.)

Videoton:
Kovácsik - Szolnoki, Fiola, Juhász R., Stopira - Nego, Varga J., Pátkai, Suljic (Tamás K. 88.) - Scepovic (Lazovic, a szünetben), Henty (Szabó B. 90+5.)

Bordeaux:
Costil - Sabaly, Toulalan, Lewczuk, Gajic - Plasil (Touré 78.), Vada (Mendy 46.), Sankharé - Malcom, Laborde (Contento 49.), Kamano

Kik jöhetnek a következő fordulóban?

Első ránézésre elég kemény a dolog. Ugyanakkor tettünk bele annyi szubjektivitást, hogy dőlt betűvel jelöltük azokat a csapatokat, amelyeket szívesen látnánk ellenfélnek.

Zenit (orosz), Dinamo Kijev (ukrán), Ajax (holland), Athletic Bilbao (spanyol), Fenerbahce (török), AC Milan (olasz), Viktoria Plzen (cseh), Red Bull Salzburg (osztrák), FC Bruges (belga), Braga (portugál), PAOK (görög), Ludogorec (bolgár), FK Krasznodar (orosz), BATE Boriszov (fehérorosz), Everton (angol), Legia Warszawa (lengyel), Marseille (francia), Dinamo Zagreb (horvát), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Austria Wien (osztrák), Midtjylland (dán), Partizan Beograd (szerb)

A pénteki sorsolást 13.00-tól az Origo élőben közvetíti.