Vágólapra másolva!
Az Európa Liga-selejtező 3. körének visszavágó mérkőzésén a Videoton parázs ütközetben, 1-0-ra győzött a francia Girondins Bordeaux ellen a felcsúti Pancho Arénában. A székesfehérváriak 2-2-s összesítéssel, idegenben rúgott góllal jutottak tovább az utolsó fordulóba, ahol már a főtáblára kerülés lesz a tét.

Jocelyn Gourvennec, a Girondins Bordeaux edzője érthetően csalódott volt a kiesés miatt. Legfőképpen azt sajnálta, hogy csapata nem tudott olyan magas szinten futballozni, mint az egy héttel ezelőtti odavágón.

A Videoton óriási csodát tett a Bordeaux ellen Fotó: Polyák Attila - Origo

"A Videoton jól játszott, de az első félidő utolsó pillanatában megszerezte a vezetést, így a későbbiekben már nem tudtunk védekező pozícióba kerülni" - kezdte Jocelyn Gourvennec, a Girondins Bordeaux edzője. „Nem sikerült dominálnunk, nem a saját szintünkön játszottunk. Múlt héten sikerült, de a mostani teljesítményünk elmaradt a várttól. Szerettünk volna már az elején gólt szerezni, de nem voltunk elég élesek. Nem tudtunk alkalmazkodnunk a Videoton játékához. A második félidőben korán megfogyatkoztunk, így nem tudtunk visszajönni a meccsbe" – folytatta a Bordeaux edzője.

– zárta a szavait Jocelyn Gourvennec, aki sportszerűen gratulált a Videotonnak, és hozzátette, hogy esélyesnek tartja a székesfehérváriakat arra, hogy kiharcolják az Európa Liga főtáblát.

Nagy volt a székesfehérvári stáb öröme a Bordeaux legyőzése után Fotó: Polyák Attila - Origo

"A fiúk úgy küzdöttek, mint a harcosok, de nem csak harcoltak, hanem jól is játszottak. Hatalmas gratuláció minden játékosnak és a szurkolóknak is, mert nem kilencven percig, hanem százkét percig fantasztikusan szurkoltak. Minden héten ilyen Videotont szeretnék látni" - mondta Marko Nikolics, a Videoton edzője. „Ez az egész magyar labdarúgásnak hatalmas eredmény.

"Eddig nem jött össze a kapott gól nélküli meccs az Európa Ligában, de ma taktikailag tökéletes játszottunk. Minden tekintetben" – folytatta a Videoton trénere.

Marko Nikolics végezetül elmondta, a kihagyott helyzetek ellenére nem félt a kieséstől, mert a játékosok úgy harcoltak, hogy érezte, szerencse is a csapata mellé fog szegődni.

Stopira fejese továbbjutást ért a Videotonnak Fotó: Polyák Attila - Origo

A Videoton Zöld- foki-szigeteki hátvédje, a győztes gólt fejelő Stopira elmondta, hogy ez a győzelem komoly lökést adhat a jövőre nézve.

„Nagyon jó mérkőzés volt, az egész csapat nagyszerűen játszott."

– kezdte a Zöld- foki-szigeteki játékos, akin a lefújás után egyáltalán nem látszott, hogy hurrá hangulatban lenne.

"Ez a győzelem megmutatta, hogy nagyon erősek vagyunk. Mindannyian kíváncsian várjuk a pénteki sorsolást. Szeretnénk az utolsó fordulóban kiharcolni az Európa Liga indulást."

Fehérvári csoda: a Videoton kiütötte a Bordeaux-ot!

Az Európa-liga 3. selejtezőkörének visszavágóján a Videoton 2-1-es hátrányból várhatta a Bordeaux elleni visszavágót. Marko Nikolic csapata hatalmas elánnal vetette bele magát a küzdelembe, szenzációsan futballozott és megérdemelten jutott tovább! Videoton-Bordeaux: 1-0! Remekül kezdett a Vidi, már a 30. másodpercben meglehetett volna a vezetés, a kiugró Scepovic azonban a kapu mellé lőtt.