Vágólapra másolva!
Az 1–1-es döntetlent követően tizenegyesekkel nyert a Real Madrid az MLS All-star ellen a csütörtök hajnalban megrendezett gálameccsen. Nikolics Nemanja egy félidőt játszott.

Nikolics mellett olyan világsztárok kerültek még a keretbe, mint a korábbi aranylabdás Kaká, a spanyol válogatott legeredményesebb játékosa, David Villa vagy a vb-győztes Bastian Schweinsteiger.

A csapatot a Chicago Fire edzője, Veljko Paunovic irányította, aki az amerikai Jozy Altidore-t nevezte a kezdőbe a magyar válogatott csatár helyett.

A túloldalon Gareth Bale és Toni Kroos játéka volt kérdéses, de utóbbi bekerült a kezdőcsapatba. Azt biztosra lehetett tudni, hogy Cristiano Ronaldo nem lép pályára. A Real eddig mindhárom felkészülési meccsét elveszítette, de Zinédine Zidane-t különösebben nem érdekelte a dolog.

nyilatkozta a Barcelona elleni 3–2-es vereség után.

Óriási közönségsikert aratott a Real Madrid chicagói fellépése Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jonathan Daniel

A szakadó esőben kezdődött meccsen Paunovicnak már a hetedik percben cserélnie kellett: Isco becsúszása után Gregory Garza rosszul fogott talajt, a helyére DaMarcus Beasley állt be.

Mindkét csapat könnyen felért a kapu elé, az első helyzetre mégis a 20. percig kellett várni: Isco lövése nem sokkal ment el a bal kapufa mellett. Innentől beindult a Real, Kroos, Borja Mayoral, Lucas Vázquez és Theo Hernández előtt is adódott lehetőség, de a kaput egyikük sem találta el. Asensio kétszer került ziccerbe, az ő lövéseit viszont védte Howard.

A félidő legnagyobb helyzetét az MLS All-star alakította ki: Kaká passza után Villa közvetlen közelről lőtt, de Keylor Navas reflexszerűen belekapott a labdába.

A 43. percben Sergio Ramos a kapuval szemben állva bárhová lőhetett volna, a flegma löbbölése azonban fölé ment.

Jozy Altidore és Theo Hernandez párharca Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jonathan Daniel

Szünetben Paunovic a teljes kezdőcsapatot lecserélte,

Nikolics Sebastian Giovinco helyére állt be.

A második félidő lassabb tempóban indult, de egy rossz helyezkedés után a Real az 59. percben megszerezte a vezetést: Ceballos passzából Borja Mayoral ugrott ki, a megpattantó lövését pedig már nem érte el a kapus. Pár perccel később Benzema lövésébe vetődött bele egy védő, majd Bale találta el éles szögből a kapufát. Nikolics a 70. percben került helyzetbe először és utoljára, kiszorított helyzetből az oldalhálóba lőtt.

Graham Zusi (kék mezben) és Theo Hernandez harcol a labdáért Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jonathan Daniel

Közben Zidane kapust cserélt: a félidőben beállt Rubén Yáñez helyére fiát, Luca Zidane-t küldte be.

A 87. percben ő is tehetetlen volt, amikor egy szöglet után Dom Dwyer fejelt közelről a kapuba.

Az 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel dőlt el a meccs. A Realból mindenki belőtte a sajátját, az MLS All-starnál viszont Dwyer és Giovani dos Santos is hibázott, így 4–2-re a madridiak nyertek.