Hivatalos: Neymar a PSG-é, viszlát Barcelona

Neymar
Neymar kocsin érkezik a Barcelona edzőközpontjába szerda reggel, hogy elköszönjön a csapattársaktól
Vágólapra másolva!
Vége van a Neymar-Barcelona-PSG szappanoperának. Az FC Barcelona és Neymar is bejelentette, hogy a Paris St. Germain leigazolta a brazil világklasszist. A PSG 222 millió euróért szerezte meg a játékost. Ez az összeg minden idők legdrágább futballigazolását jelenti. Folyamatosan frissülő cikkünkben beszámolunk a részletekről.

El Barça anuncia que Neymar se ha despedido de sus compañeros

Después de varias semanas de informaciones, idas y venidas el culebrón Neymar podría haber llegado a su fin. A falta de la confirmación oficial de su fichaje, lo que sí ha anunciado el FC Barcelona es que el futbolista ha acudido a la Ciutat Esportiva esta mañana para decirles a sus compañeros que se va.

A brazil játékos ügynöke, Wagner Riberio Párizsból posztolt a Twitterre.

Nézzük a Barcelona Twitter-bejegyzését. Ernesto Valverde vezető edző már nem számol a brazillal. Erre utal az is, hogy Neymarnak már meg sem kellett jelennie a csapat edzésén.

A katalán Sport.es az írta, hogy Neymar szerdán reggel a Barcelona edzőközpontjában közölte a csapat játékosaival, hogy elhagyja a klubot és Párizsba igazol.

¡Neymar anuncia a sus compañeros que se va al PSG!

El culebrón Neymar podría estar viviendo, por fin, sus últimas horas. El futbolista brasileño acaba de comunicar a sus compañeros de vestuario que se va del FC Barcelona para fichar en los próximos días por el Paris Saint-Germain.

Ugyanakkor több spanyol lap is arról írt, hogy Neymar még nem írta alá a szerződését a párizsiakkal.

Neymar kocsijában Barcelonában a csapat edzőközpontjában Forrás: AFP/Josep Lago

A Barcelona egyik sajtómunkatársa a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy Neymar távozik a klubtól (és csak elköszönni ment szerdán délelőtt), ám bővebb tájékoztatást csak később tesz a klub.

Nézegessen Neymar-gólokat a 2016-17-es szezonból:

Neymar 2013-ban a Santostól igazolt a Barcelonához. A 2016-17-es idényben 45 tétmérkőzésen 20 gólt lőtt. A szerződése 2021-ig volt érvényes, éppen ezért a párizsi klubnak 222 millió eurót kell fizetnie, hogy kivásárolja Neymart.

Az El Mundo Deportivo Twitter-bejegyzése:

Csak papíron 222 millió.

A világ minden pénzét felemésztené Neymar Párizsba költözése

A Catalunya Radio értesülései szerint 95 százalék, hogy Neymar a Paris-Saint Germain játékosa lesz. A francia klub állítólag letette a játékos 222 millió eurós kivásárlási árát, innentől kezdve már Neymaron múlik minden. A PSG 40 millió eurót ígért Neymar édesapjának (aki egyben az ügynöke is), amennyiben sikerül meggyőznie a fiát.

Egy hete Piqué azt írta Instagramján, hogy Neymar marad. Így múlik el a világ dicsősége.