Vágólapra másolva!
A Hertha Berlin magyar vezetőedzője a Magyar Idők című lapnak adott interjúban arról is beszélt, hogy örült volna, ha klubedzőként is együtt dolgozhat Dzsudzsák Balázzsal. Nem ő fogja eldönteni, hogy melyik válogatottat választják a fiai.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, 2015 februárja óta irányítja a Bundesligában szereplő Herthát, amellyel idén a 6. helyen végzett a bajnokságban, ami automatikusan főtbálás helyet jelent az Európa Ligában. A sikerek ellenére is azonban rendre csak egyéves szerződéseket köt a berlini klubbal. "Ha nem tartanak igényt a munkámra, akkor nincs mese, mennem kell. Két és fél éve vagyok a Herthánál, ezt nagyon kevesen élik meg egy klubnál" - mondta a lapnak.

Dárdai Pál szerint nem gond, hogy a játékosai többsége már nem tud semmit az ő pályafutásáról Forrás: AFP/Odd Andersen

Dárdai úgy érzi, Berlinben nincs rajta nyomás, nem úgy, mint korábbi edzőjén, a magyar válogatotthoz éppen az ő ajánlására érkező Bernd Storckon, aki alatt nagyon mozgott a kispad az andorrai vereség után. Dárdai szerint azonban az MLSZ vezetői jól döntöttek, amikor nem küldték el a sportigazgatói tisztséget is betöltő német szakembert.

Ha majd véget ért a selejtezősorozat, megnézik, mi volt az eredeti célkitűzés, és abból mi valósult meg. Nem az én dolgom megítélni, hogy Storck menjen vagy maradjon."

Bernd Storck megítélésében az elmúlt hónapokban komoly szerepet kapott Nikolics Nemanja mellőzése. A tavaly még a Legia Warszawa csapatában remeklő (úgy lett második a góllövőlistán, hogy januárban elhagyta a klubot), majd tavasz óta az amerikai profi ligában (MLS) szereplő Chicago Fire játékosaként parádézó csatár az Európa-bajnokság után egyre kevesebb szerepet kapott a válogatottban, pedig nagy szükség lenne egy támadóra, aki tud gólt rúgni - ez a Napnál is világosabban látszott Andorrában.

Nikolics Nemanja most éppen a Chicago Fire mezében szórja a gólokat Forrás: Origo

"Minden edzőnek megvan az elképzelése arról, hogy kit akar látni a pályán.

Andorra ellen is annak kellett volna gólt szereznie, aki erre képes, akiben megvan ez a vele született képesség. Storckot lehet kritizálni, de szerintem lépjünk túl ezen."

Dárdai szerint a magyar játékosok nagy hiányossága, hogy nem játszanak az európai kupákban (a selejtezőket ne vegyük ide), és emiatt van az, hogy nem tudnak eljutni egy Bundesliga-csapat keretéig. Dzsudzsák Balázs esetében viszont nem a rutin hiányán múlt a megegyezés.

Inkább szerződtetünk egy játékost négymillióért, akit el tudunk adni 11 millióért. Plattenhardt vagy Selke játékában van perspektíva."

Fiairól, a már a Hertha első csapatában is bemutatkozó Palkóról, illetve Marciról és Bencéről azt mondta, nem ő fogja eldönteni, hogy melyik ország válogatottját választják, ez csak a gyerekek döntése kell, hogy legyen. Mi nem nagyon reménykednénk.

Dárdai Palkó (jobbra szemben) már gólt is szerzett a Herthában Forrás: City-Press GbRSchönfelder Weg 23-31D-16321 Bernauwww.Profizugang.comBerliner SparkasseIBAN: DE18100500006604101655BIC: BELADEBE/Mathias Renner

"Marci miatt már hívtak a német szövetségből, hogy intézzük el neki a kettős állampolgárságot, mert védekező középpályás poszton akkora érték. Ha Bence nem sérül meg, akkor már most ki lehet jelenteni, hogy futballista lesz,

A fiaim hamarosan felnőtt emberek lesznek, ők döntik el, melyik válogatottat választják. Nekik Magyarország a Balaton, egy kicsit Pécs és a disznóvágás. Viszont Berlinben vannak a haverjaik, az életük, ezt szokták meg, nekik ez a normális."