Eltiltás és pénzbüntetés doppingvétségért a MU sztárjainak

FOOTBALL - INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP 2017 - REAL MADRID v MANCHESTER UNITED CHAMPIONS cup FOOT FOOTBALL FRIENDLY GAME international MADRID MANCHESTER MATCH PRE-SEASON preparation Soccer SPORT UNITED
Manchester United Defender Phil Jones during the International Champions Cup 2017 football match between Real Madrid and Manchester United on July 23, 2017 at the Levi's Stadium in Santa Clara, USA - Photo Phil Duncan / Pro Sports Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Ffejenkét 5000 euróra büntette az UEFA Phil Jones-t és Daley Blindet, a Manchester United két játékosát, amiért kihagyták a doppingvizsgálatot a májusi Európa Liga-döntő után. Utóbbit még két európai kupameccsről is eltiltották.

A két játékos a május 24-i, Ajax elleni 2-0-s győzelem után köszönte meg a lehetőséget az ellenőröknek, egyúttal jelezték, jobb programjuk is van, mint az ellenőrzött pisilés, és mindketten inkább a csapattársakkal való bulizásra szavaztak.

Az AP információi szerint Jones azért kapott súlyosabb büntetést, mert a vizsgálat megtagadása mellett még verbálisan is inzultálta az ellenőröket.

Phil Jones nem csak az ellenfeleket nem kíméli Forrás: DPPI/ Phil Duncan

Az angol válogatott középpályás az 5000 eurós pénzbüntetés miatt kénytelen lesz kihagyni a Real Madrid elleni Európai Szuperkupa mérkőzést (Szkopje, augusztus 8.), valamint az első BL-csoportmeccset is.

A játékosok mellett a klub is megkapta a maga büntetését: a Manchester Unitednek 10 ezer eurót kell befizetnie a két játékos fegyelmezetlensége miatt.

A MU-nak sokba került ez az Európa Liga-menetelés, a két aktuális renitens mellett, korábban, a Celta Vigo elleni elődöntőben az elefántcsontpart Eric Baillyt is eltiltották, ő már a stockholmi döntőben sem léphetett pályára, és most ő is kapott még két meccset.