Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool elfogadta az FC Barcelona ajánlatát Philippe Coutinhóért, pedig a Mersey-parti gárda menedzsere, Jürgen Klopp már többször is jelezte, hogy a brazil karmester nem eladó.

A Liverpool az átigazolási időszakban már visszautasította a Barca 70 millió font körüli ajánlatát, ráadásul Jürgen Klopp is többször kikelt magából, amiért a katalánok egyfolytában ostromolják a brazil karmestert.

„A probléma ezzel az egésszel, hogy bármit is mondok, úgy is találnak benne valamit, ami alapján tovább spekulálnak.

Nincs más mondanivalóm, kész! Ez a klub döntése, ez az én döntésem, ez van" - nyilatkozta Jürgen Klopp, aki nem szeretné, hogy a legjobb játékosai elhagyják Liverpoolt.

Jürgen Klopp kijelentette, hogy Philippe Coutinho nem eladó Forrás: AFP/Isaac Lawrence

„Luís Suárez vagy Raheem Sterling eladásánál én még egyáltalán nem voltam itt, így a két szituációnak semmi köze a jelenlegihez.

Fontos pillanathoz érkeztünk: jobbak akarunk lenni és erősödni szeretnénk, ennek érdekében meg kell tartanunk a kulcsjátékosainkat" - tette hozza a német szakember.

A 27-szeres brazil válogatott játékost nem hatotta meg Jürgen Klopp ragaszkodása, már tudatta is a Liverpool vezetőivel távozási szándékát. Ezért az angol csapatnál úgy döntöttek, hogy leülnek tárgyalni a Barca képviselőivel. A katalán RAC1 úgy értesült, hogy Liverpool hajlandó lenne megválni legjobb játékosától,

miután a Barcelona 80-100 millió font közötti ajánlattal rukkolt elő.

Philippe Coutinho átveheti Neymar helyét a Barcában Forrás: AFP/Nelson Almeida

Azt is tudni vélik, hogy a két klub képviselői már Londonban tárgyalóasztalhoz ültek, így már az is eldőlt, hogy Coutinho ötéves szerződést fog aláírnál a Barcelonával. A 25 éves brazil fizetése minden bizonnyal alacsonyabb lesz, mint Liverpoolban, azonban nagyobb esélye lesz trófeákat nyerni, ami kárpótolhatja.

Philippe Coutinho érkezésével a Barca nagy valószínűséggel Neymar távozásának ágyazna meg.

A katalán csapat 11-ese minden bizonnyal a PSG-ben folytatja pályafutását, már csak azon megy a huzavona, hogy a párizsi klub a 222 millió eurós vételárat játékos cserével szeretné csökkenteni.

Marco Verratti vagy Angel Di Maria hamarosan gránátvörös-kékbe öltözhet Forrás: AFP/Franck Fife

A PSG részéről Ángel Di Maria, Julian Draxler és Adrien Rabiot jöhetne számításba,

azonban a Barcelona mindenképpen az olasz válogatott Marco Verrattit szeretné bevonni a transzferbe.