A Chapecoense-tragédia túlélője a Barcelona ellen tér vissza

Alan Ruschel
Brazilian Chapecoense footballer Alan Ruschel, one of the survivors of the LaMia airplane crash in Colombia, gestures to supporters after a training session at the Arena Conda stadium in Chapeco, Santa Catarina state, in southern Brazil on January 20, 2017. Chapecoense will face Palmeiras - Brazilian Champion 2016 - in a friendly match next Saturday in Chapeco. Most of the members of the Chapocoense football team perished in a November 28, 2016 plane crash in Colombia. / AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Alan Ruschel egyike annak a három Chapecoense játékosnak, aki túlélte a tavalyi 71 halálos áldozattal járó repülőgép-szerencsétlenséget.

„Ez a Chapecoense és a játékos életében is az újrakezdést jelenti - írta a klub a közleményében. - Figyelembe véve a mérkőzés fontosságát és nívóját, ideális alkalom a visszatérésre.”

A brazil csapat augusztus 7-én játszik barátságos meccset a Barcelonával a Gamper-kupa keretén belül.

Tavaly novemberben a Chapecoense a Copa Sudamericana döntőjére tartott, amikor a repülőgép röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében.

A szerencsétlenséget a 77 utasból hatan élték túl.

Alan Ruschel, a Chapecoense-tragédia egyik túlélője Forrás: AFP/Nelson Almeida

A balesetben a Chapecoense 19 játékosa, 24 tisztségviselője és kísérőik, 21 brazil sportújságíró és a személyzet hét bolíviai, illetve paraguayi tagja vesztette életét.

Ruchselt mentették ki elsőként a repülőgép roncsai közül, több csontja is eltört,

de szerencséje volt, mert a gerince nem sérült meg.

A játékos több mint két hétig volt kórházban, a lábadozás alatt videoüzenetben mondott köszönetet azoknak, akik aggódtak és szorítottak érte.