Vágólapra másolva!
Antonio Cassano mégsem az olasz labdarúgó élvonalban újonc Hellas Verona csapatában folytatja pályafutását. A klub július 10-én jelentette be, hogy egy idényre szerződtette a 35 éves csatárt. Cassano nyolc nappal később közölte, hogy mégis visszavonult, majd néhány órával később ezt is visszavonta.

"Nem akarom abbahagyni a játékot,

Fizikálisan nagyon jó állapotban vagyok, ezt az elmúlt két hét edzései is megmutatták, de nem inspirál, hogy ebben a klubban futballozzak" - írta Cassano a felesége, Carolina Marcialis közösségi oldalán.

A Hellas Verona elnöke, Maurizio Setti az olasz ANSA hírügynökségnek megerősítette a tapasztalt csatár elhatározását.

Hétfő délután Cassano ismét kiadott egy rövid közleményt, amelyben úgy fogalmazott: miután ismét gondolkodott, végül úgy döntött, hogy többé nem szeretne futballozni.

"Amikor az ember elmúlik 35 éves,

- tette hozzá a csatár, aki elnézést kért a Verona szurkolóitól, játékosaitól, edzőitől és vezetőségétől.

Antonio Cassano bejelentette visszavonulását Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Cassano - aki játéka mellett botrányos viselkedéséről is elhíresült - az előző szezont a Sampdoria játékosaként kezdte, de egyszer sem lépett pályára, januárban pedig távozott a genovai klubtól, azóta nem volt csapata.

Az olasz válogatottal 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmes futballista karrierje Bariban kezdődött, ahol csodagyereknek tartották, s már 17 évesen bemutatkozhatott a Serie A-ban. Később az AS Romában, majd a Real Madridban, az AC Milanban és az Internazionaléban is szerepelt,

de szinte mindenhonnan a nehéz természete miatt kellett távoznia.