Vágólapra másolva!
Már az OTP Bank Liga 2. fordulójában összecsap a két ősi rivális, az Újpest és a Ferencváros. Mindkét csapat döntetlennel kezdte a bajnokságot, a lila-fehérek a Paks otthonában, míg a zöld-fehérek hazai pályán a Puskás Akadémia ellen szereztek egy pontot. A Fradi dolgát nehezítheti, hogy a kieséssel végződő dán Midtjylland elleni Európa-liga mérkőzés miatt csak péntek óta tud a derbire készülni, de Újpest sem épp a nyugalom szigete.
Gera Zoltán és Litauszki Róbert is főszereplő lehet a 221. derbin Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az Újpest a nyáron alaposan átalakult, több mint egy kezdőcsapatra való játékos érkezett, de távozók is voltak szép számmal.

A Németországból visszatérő Simon Krisztián, a lengyel légióskodás után újra itthon játszó Litauszki Norbert, vagy éppen a Puskás Akadémiától érkező Tischler Patrik is nagy erőssége lehet az együttesnek idén.

Ami a távozókat illeti, Enis Bardhit, Balogh Balázs és Jonathan Herist biztosan nem lesz könnyű pótolnia Nebojsa Vignjevic vezetőedzőnek.

Simon Krisztián a müncheni évek után újra Újpesten játszik Forrás: ujpestfc.hu

A Ferencvárosnál is nagy volt a fluktuáció. A zöld-fehérek a nyáron megszerezték

Bőle Lukácsot, Fernando Gorriaránt, Lovrencsics Balázst, Otigba Kennethet, Priskin Tamást, Rui Pedrót, illetve Marcos Garbellotto Pedrosót,

a dánok elleni kieséssel végződő El-meccsen – összesítésben 7-3-mal búcsúzott a magyar együttes – mégis csak 13 egészséges játékossal számolhatott Thomas Doll. Ráadásul Herningben Bőle Lukács is a sérültek listájára került.

El: Esélye sem volt a Fradinak a továbbjutásra

A balszerencsésre sikerült első mérkőzést (2-4) követően Herningben várt kőkemény feladat a Ferencvárosra, hogy kiharcolja a továbbjutást a Midtjylland ellen Európa-liga-selejtező 2. fordulójának a visszavágóján. Ehhez minimum három gólra lett volna szüksége a sérülések és eltiltások miatt felforgatott összeállításban pályára lépő FTC-nek.

Várhatóan az Újpest ellen sem lesz sokkal jobb helyzetben a német edző, ugyanis nagyon sokan sérüléssel bajlódnak.

Az FTC-nél azt az elvet követik immár évek óta, hogy a sérültek állapotáról nem adnak tájékoztatást a közvélemény számára, így nehéz lenne megjósolni, kiknek a játékára van esély a korábbi sérültek közül, illetve hogy az új igazolást, Marcos Garbellotto Pedrosót beveti-e pár edzés után Doll. Mindenestre a tréner szerint készen állnak az összecsapásra.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzőjének fájhat a feje a sérültek miatt Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Magyarországon nincs ennél nagyobb rangadó. Az Újpest-Ferencváros mérkőzések mindig kiemelten érdekesek, így kérdés sem férhet a holnapi mérkőzés fontosságához. A fiúkon is látom, hogy nagyon várják már a vasárnapi rangadót. Az Újpestnek sokat változott a kerete az elmúlt idényhez képest, de ez ránk is igaz. Természetes, hogy a keretek átalakulnak, de én a saját csapatomra koncentrálok."

– árulta el Thomas Doll a fradi.hu-nak.

Újpesten sem épp nyugodt a hangulat az utóbbi hetekben. Nem csillapodnak a kedélyek, mióta a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet megváltoztatta a klub címerét, aki azóta már tüntetőknek is keményen üzent.

Urbán Flóriánon röhög, a tüntetőket kitiltja az Újpest tulajdonosa

Roderick Duchatelet szerint amíg ő finanszírozza a klubot, addig ne más mondja meg, milyen legyen a címer.

Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic ezek után nem is győzte kiemelni, mennyire fontos a szurkolók támogatása.

„Még nagyon a szezon elején járunk, ezért úgy gondolom, nehéz megjósolni, hogy mi lesz a mérkőzés végkimenetele. Otthon játszunk, bizakodhatunk a jó eredményben."

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője reméli, hogy tele lesz a Szusza Ferenc Stadion Forrás: MTI/Beliczay László

"Ez az év egyik legfontosabb meccse, bízom benne, hogy otthon tudjuk tartani a három pontot" – árulta el a tréner az ujpestfc.hu-nak.

Már 221. alkalommal találkozik egymással a két csapat. Az eddigi 220 bajnoki mérkőzésen 61 Újpest-győzelem, 59 döntetlen, valamint 100 ferencvárosi siker született, a gólkülönbség 310-414 a Fradi javára. Folytatás a Szusza Ferenc Stadionban vasárnap 18 órakor.

OTP Bank Liga, 2. forduló
Újpest FC-Ferencvárosi TC
Vasárnap, 18.00, Szusza Ferenc Stadion
Játékvezető: Iványi Zoltán

További program:
18.00: Balmazújváros-Vasas
18.00: Puskás Akadémia-Videoton

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista