Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr a Ferencváros együttesének csütörtökön este a Midtjylland otthonában, Thomas Doll sérülések és eltiltások miatt felforgatott csapata 3–1-re kikapott, így kettős vereséggel búcsúzott az Európa-ligától. Edzői és játékosnyilatkozatok Dániából.

Mint ismert, Botka Endre és Julian Koch eltiltás miatt kiesett a Fradi védelméből a visszavágóra, Otigba Kenneth sérülése pedig nem jött rendbe, így a

Lovrencsics Gergő, Batik Bence, Gera Zoltán (!), Csernik Kornél védőnégyessel kezdett a Fradi,

alighanem először és utoljára.

Doll az első mérkőzés tudatában támadó-felfogásban küldte pályára a csapatot – legalábbis elméletben. A gyakorlat sajnos mást mutatott, mert hiába volt Priskin Tamás mellett Lovrencsics is a kezdő tizenegy tagja, egyikük sem tudott veszélyt kialakítani a dánok kapuja előtt, így a várt rohamok elmaradtak, legalábbis vendégoldalon. A hazaiak ugyanis óriási elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe, egymást követték a nagyobbnál nagyobb helyzetek, Dibusz Dénes azonban meccsben tartotta az FTC-t.

"Bíztam benne, hogy nem kell sokszor játékba avatkoznom, de nem így történt – mondta a kapus a találkozót követően, majd így folytatta:

Meghatározó volt az a találat, de Budapesten veszítettük el a reális esélyét a továbbjutásnak."

Dibusz Dénes ezúttal is a Ferencváros egyik legjobbja volt Fotó: Polyák Attila - Origo

A felforgatott védelem irányításával is akadtak problémái Dibusznak, erről a helyzetről így vélekedett a kapus:

"Amennyire tudtam, próbáltam irányítani a hátvédsort, de

Az első félidőben összeszedettebbek voltunk, utána ki kellett támadnunk, ezzel viszont nagyobb területeket hagytunk a dán támadóknak, ezt pedig két újabb góllal büntették."

A 44. minutumban lecserélt Bőle Lukácsot is arra kértük, hogy értékelje a pályán eltöltött perceket, valamint adjon helyzetjelentést sérüléséről.

"Nehéz mérkőzés volt, nem így terveztük, sokkal bátrabban kellett volna támadnunk, de nem tudtuk nyomás alá helyezni a hazaiak kapuját.

Pontos diagnózist csak Magyarországon tudunk majd felállítani, ha elvégeztük a vizsgálatokat, de nagyon remélem, hogy nincs komoly baj."

Thomas Doll már a mérkőzés alatt sem rejtette véka alá csalódottságát, mozdulatai és gesztusai is arról árulkodtak, nem azt kapta csapatától, amit várt. A kiesés után kendőzetlen őszinteséggel nyilatkozott.

"Ez nem elég.

Persze, sok volt a hiányzónk, de őszintének kell lennünk, az, ami Magyarországon elegendő, Európában nagyon kevés. Voltak, akikkel meg voltam elégedve, akik hajtottak és látszott rajtuk az akarat, de olyanok is akadtak, akik semmi pluszt nem tudtak hozzátenni a játékunkhoz. Hiába kértem, nem voltunk elég bátrak, így pedig esélyünk sem volt."

Thomas Doll csalódottan értékelt a lefújás után Forrás: MTI

A másik oldalon Jeff Thorup érthetően elégedett volt a látottakkal, a két mérkőzés alapján megérdemelt továbbjutásról beszélt az Origónak.

A párharc meghatározó momentuma egyértelműen a múlt heti kiállítás és tizenegyes volt, ha az nincs, akkor talán máshogy alakulnak a dolgok. De azt hiszem akkor is mi jutottunk volna tovább, úgy érzem, mind csapatjátékban, mind egyénileg jobbak voltunk. Várjuk a folytatást, idén szeretnénk bejutni a csoportkörbe."

A Ferencváros tehát búcsúzott Európától, sokáig azonban nem kesereghet a kiesés miatt, hiszen

vasárnap 18 órakor már az Újpest és a Derbi vár az együttesre,

ráadásul idegenben, a Megyeri úton.